Könnyű mikróban sült csokoládé bögre torta a nyári napokra
Kevesebb, mint 10 perc alatt összedobhatjuk az alábbi egyszerű, mikrohullámú sütőben süthető csokis bögre tortát. Tökéletes desszert egy személynek, melynek összetevőit valószínűleg már megtaláljuk otthon.
Összetevők
- 30 g univerzális liszt
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál. cukrozatlan kakaópor
- 1/4 teáskanál sütőpor
- 1/8 teáskanál só
- 8 cl teljes tej
- 2 evőkanál sózatlan, olvasztott vaj, olvasztva
- 2 teáskanál tiszta vanília kivonat
- 25 g karamell, negyedelve
- 37,5 g pirított pekándió, apróra vágva
Elkészítés
Egy 3-4 deciliteres bögrében keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport és a sót, majd adjuk hozzá a tejet, a vajat és a vaníliát. Szórjuk bele a karamellt és a pekándiót. Mikrohullámú sütőben, amíg éppen meg nem fő, körülbelül másfél percig mikrózzuk.
Részletes útmutatás a legjobb bögretorta elkészítéséhez
A bögretorta hasonló összetevőkkel kezdődik, mint egy teljes méretű csokitorta: liszt, cukor, kakaópor, sütőpor és só. Adjuk hozzá a nedves hozzávalókat: a tejet, az olvasztott vajat és a vaníliát. A tej ne legyen túl hideg és a vaj túl forró, különben utóbbi azonnal csomósodni kezd, amikor a hideg tejhez ér. Ha szükséges, használat előtt hagyjuk kissé lehűlni az olvasztott vajat.
Keverjük hozzá a karamellt és a pekándiót, de tehetünk bele csokoládéforgácsot és mogyoróvajat is. Ha kész, mikrózzuk körülbelül 90 másodpercig.
Tippek bögrés torta készítéséhez
A gumiszerű vagy rágós bögretorta elkerülése érdekében ne süssük túl a tésztát. Mindig a minimális sütési idővel kezdjük, és ha a sütemény még mindig nem készült el, folytassuk a mikrózást 10 másodperces lépésekben.
Ha véletlenül túlsült, a tetejét tejszínhabbal, olvasztott csokoládéval vagy cukormázzal kenjük meg, hogy némi nedvességet vigyünk vissza a tortába.
Nyitókép: Shutterstock