Fiatal nő az arcát kenegetik egy tükör előtt

3 dolog, amit tudnod kell a bőrápolásról, ha a TikTok-ról tájékozódsz

A felgyorsult és modern világ egyik nagy előnye, ugyan az, ami egyben a hátránya is. Nagyon gyorsan, nagyon sok új információhoz juthatunk. Ez igaz a bőrápolásra is, ami a TikTok-on már régóta hódító trend, de nem biztos, hogy a jó információk jutnak el hozzánk.


Persze számos jó és hasznos információhoz juthatunk a közösségi médiának köszönhetően, azonban találkozhatunk félrevezető tartalmakkal is. Szerencsére kicsi hazánk egyre több valódi skinfluenszert tudhat magáénak, akik az információ rengetegben kitisztítják tudásunkat. Ilyen például Takács Petra, Kárpáti Evelin, Okosszépség-Dóri és Berényi Vivien is, akiktől bátran informálódhatunk. Az ő tartalmaikon kívül pedig van még három dolgot mindenképp érdemes tudnod, ha a bőrápolás rejtelmeiről te is főként a TikTok-ról és egyéb közösségi média portálokról tájékozódsz.

1. Csak képzett szakértőktől fogadj el tanácsot

Szinte hihetetlen, hogy ezt egyáltalán meg kell említenünk, de a bőrünk nem játék. És ne bízzuk olyan emberek kezébe, akik nem szakképzettek és nem látnak el bennünket megfelelő információkkal. A korábban felsorolt nevek mindegyike szakképzett bőrápoló, így tőlük bátran informálódhatsz a TikTok-ról és az Instagramról is.

2. Egyetlen egy termék önmagában nem fogja megoldani a bőrproblémádat

Ha ezt egyszer elfogadod, akkor a bőrápoláshoz való hozzáállásod sokkal kevésbé lesz stresszes. Hidd el, nincs olyan bőrápolási termék, amely önmagában egyedül teljesen megtisztítja a bőrödet és megoldja a problémádat. Ha pedig ezt ígéri a termék, az csak marketing és jó jelzés a számodra, hogy inkább kerüld is el nagy ívben. De hidd el, hogy semmilyen problémára sincsen egyetlen egy varázsszer.

3. És végül ne feledd, hogy nincs olyan, hogy fiatalító szérum

Ahogyan nincs olyan bőrápoló termék sem, amely azonnali megoldást jelent bármely problémára, úgy fontos tisztázni, hogy az öregedésgátlás fogalma is csupán marketing fogás. A bőrünk fizikailag nem tud visszafelé fiatalodni.

Nincs olyan, hogy botox a palackban, hacsak nem tényleg valódi botox az, és nincs olyan termék, amely végleg eltünteti az összes ráncunkat. Természetesen megelőzhetjük a bőr korai öregedési folyamatait megfelelő táplálkozással, sportolással, 365 napos fényvédő használatával és retinollal.

Nyitókép: Shutterstock