Arcát mosó nő

6 alapvető bőrápolási tipp, ha nagyon elfoglalt vagy

Nincs elég időd a bőröd ápolására? Íme néhány alapvető bőrápolási tipp, amelyeket könnyű betartani.


A legtöbbünknek nincs túl sok ideje a bőrápolásra, mert dolgozunk, gyereket nevelünk vagy éppen más elfoglaltságunk van. Ez stresszes lehet, utóbbi pedig a bőr egyik legnagyobb ellensége. Minden dolgozó nőnek megfelelő és hatékony bőrápolási rutint kell követnie a ragyogó és szép bőr megőrzése érdekében. Összeszedtük a leghatékonyabb bőrápolási tippeket.

1. Kerüljük a mindennapos sminkelést

Ha 8 óránál többet kell sminkben töltenünk, az káros lehet a bőrünkre, hiszen számos vegyszerben gazdag terméket használunk valószínűleg. A smink részecskéi felhalmozódhatnak a bőr pórusaiban, ami bőrproblémákhoz vezethet.

Ha lehetséges, menjünk a munkahelyünkre smink nélkül, vagy csak leheletnyi sminkben, könnyű fedést adva a bőrünknek. Szükség van arra, hogy a bőrnek legyen ideje szabadon lélegezni. A smink nélküliség azonban nem jelenti azt, hogy ne kellene megfelelően megtisztítani és hidratálni az arcunkat, ahogy a fényvédő krém használata is elengedhetetlen.

2. Arcmosás

A környezetszennyezés és más környezeti tényezők a szennyeződések felhalmozódásához vezethetnek a bőrön. Az arc nem megfelelő tisztítása bőrproblémákhoz vezethet. Fektessünk be egy jó arctisztítóba, és az egész napos kintlétből hazatérve mindig az első lépések közt legyen, hogy megmossuk az arcunkat.

3. Fényvédelem

A fényvédő minden bőrápolásban elengedhetetlen. Azonban sokan csak reggel (vagy még akkor sem) kenik be az arcukat fényvédő krémmel, de érdemes ezt 3-4 óra elteltével megismételni.

Tanulmányok kimutatták, hogy a naptej használatának elmulasztása és a környezeti kiváltó tényezők figyelmen kívül hagyása olyan bőrproblémákhoz vezethet, mint a pigmentfoltok és a bőrallergia.

4. Megfelelő alvás

Az alváshiány egészségügyi problémákhoz vezethet és az egyik legrosszabb dolog, amit a bőrünkkel tehetünk, mivel az éjszakai időszak az, amikor az természetes módon javítja magát. Ha a bőrnek nem jut ideje a javításra, az bőrproblémákhoz vezethet.

5. Esti bőrápolási rutin

Nincs időnk a reggeli bőrápolási rutinrai? Próbáljuk ki az estit (is). Tanulmányok kimutatták, hogy a bőr éjszaka gyógyító üzemmódban van, így az éjszakai rutin csak előnyére válik a bőrünknek. Először tisztítsuk meg bőrét tonikkal, majd kenjük be éjszakai krémmel és hidratálóval. Ha szeretnénk, felvihetünk még egy szérumot is.

6. Rendszeres hámlasztás

A hámlasztás jót tesz a bőrnek, mivel segít eltávolítani a száraz bőr felhalmozódását, így az egészséges és sima lesz. Hetente kétszer hámlasszuk a bőrünket. Használhatunk enyhe bőrradírt vagy házi készítésű peelinget.

(Healthshots)

Nyitókép: Shutterstock