Bruce Willis

Így mutatkozott először Bruce Willis azóta, hogy kiderült, afáziás

A színészt a héten a kaliforniai Malibuban látták barátai társaságában.

Először mutatkozott Bruce Willis nyilvánosan azután, hogy két hónappal ezelőtt kiderült, afáziát diagnosztizáltak nála, írja a Page Six.

A Die Hard-filmek67 éves sztárját a dél-kaliforniai SoCal városában látták sétálgatni, miután barátaival együtt vacsorázott. Willis egyszerű megjelenést választott: kék farmert, hosszú ujjú pólót és kék baseball sapkát viselt.


Úgy tűnik, Willis mostanában remek hangulatban van, felesége, Emma Heming kedden videót osztott meg a színészről, amint barátaival kosárlabdázik a hátsó udvarban.

Heming, valamint Willis volt felesége, Demi Moore és gyermekeik, a 33 éves Rumer, a 30 éves Scout és a 28 éves Tallulah márciusban közös nyilatkozatot tettek közzé, amelyben elárulták, hogy Willis visszavonul egészségügyi problémái miatt.

„Bruce csodálatos támogatóinak, családként szerettük volna megosztani, hogy szeretett Bruce-unknak egészségügyi problémái vannak, és nemrég afáziát diagnosztizáltak nála, ami hatással van a kognitív képességeire. Ennek eredményeképpen és nagy megfontoltsággal Bruce visszavonul a karriertől, ami olyan sokat jelentett neki. Ahogy Bruce mindig is mondta, 'Élj tovább', és együtt tervezzük, hogy pontosan ezt tesszük”

– írták akkor az Instagramon.

Az afázia nagyon leegyszerűsítve annyit jelent, hogy az adott személynek nem vele született nyelvi problémái vannak. Amerikában például nagyjából több mint 2 millió embert érint, így gyakoribb betegségnek számít a közismertebb Parkinson-kórnál is. Annak ellenére, hogy nagyon sokan szenvednek benne, nagyjából az emberek kilenc százaléka ismeri a betegség jelentését és az okát.

Az afázia leggyakrabban sztrók vagy fejsérülés miatta alakul ki. Az érezhető tünetek ellenére az orvosok kihangsúlyozzák, hogy nem jár az intelligencia csökkenésével, csupán a beszélt és írott szavak képzését és megértését nehezíti meg a beteg számára.

Nyitókép: Getty Images / Rich Fury