Citromos cseresznyés süti

Könnyű és frissítő: citromos cseresznyés süti

Gyorsan és könnyen összedobhatjuk ezt az egyszerű összetevőkből álló finomságot.


Hozzávalók

  • 210 g általános liszt
  • 115 g sárga kukoricaliszt
  • 67 g cukor, plusz több a szóráshoz
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 4 evőkanál vaj (hideg)
  • 160 g aszalt cseresznye
  • 1 tojás
  • 125 ml tej
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • tejszín a kenéshez

Elkészítés

1. Tegyük a teljes kiőrlésű lisztet, a sárga kukoricalisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy keverőgép táljába.

2. Vágjuk a hideg vajat kis kockákra, és adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz.

3. A keverőlapátos tartozékkal, alacsony sebességen, alaposan keverjük a vajat a száraz összetevőkhöz, amíg a keverék durva kukoricalisztre hasonlít. A keveréknek hűvösnek és porszerűnek kell maradnia.

4. Egy másik tálban keverjük össze a tojást, a tejet, a citromhéjat és a vaníliakivonatot habverővel, amíg teljesen össze nem áll.

5. Adjuk a folyadékokat a száraz hozzávalókhoz, rövid ideig keverjük, csak addig, amíg a tészta össze nem áll. Ügyeljünk rá, hogy ne dolgozzuk túl a tésztát.

K\u00e9t cseresznyeszem r\u00f3zsasz\u00edn\u0171 h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Fotó: Unspash

6. Szaggassunk golyókat a tésztából, és rendezzük őket egy sütőlapra úgy, hogy két centiméternyi hely maradjon közöttük.

7. Tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk teljesen kihűlni őket.

8. Melegítsük elő a sütőt 205°C-ra.

9. Kenjük meg a tésztagolyók tetejét tejszínnel, és szórjuk meg őket cukorral.

10. Süssük körülbelül 10-15 percig, amíg enyhén aranyszínűek lesznek.

(Mentalfloss)

Nyitókép: Pinterest