Könnyű és frissítő: citromos cseresznyés süti
Gyorsan és könnyen összedobhatjuk ezt az egyszerű összetevőkből álló finomságot.
Hozzávalók
- 210 g általános liszt
- 115 g sárga kukoricaliszt
- 67 g cukor, plusz több a szóráshoz
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 4 evőkanál vaj (hideg)
- 160 g aszalt cseresznye
- 1 tojás
- 125 ml tej
- 1 teáskanál citromhéj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- tejszín a kenéshez
Elkészítés
1. Tegyük a teljes kiőrlésű lisztet, a sárga kukoricalisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy keverőgép táljába.
2. Vágjuk a hideg vajat kis kockákra, és adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz.
3. A keverőlapátos tartozékkal, alacsony sebességen, alaposan keverjük a vajat a száraz összetevőkhöz, amíg a keverék durva kukoricalisztre hasonlít. A keveréknek hűvösnek és porszerűnek kell maradnia.
4. Egy másik tálban keverjük össze a tojást, a tejet, a citromhéjat és a vaníliakivonatot habverővel, amíg teljesen össze nem áll.
5. Adjuk a folyadékokat a száraz hozzávalókhoz, rövid ideig keverjük, csak addig, amíg a tészta össze nem áll. Ügyeljünk rá, hogy ne dolgozzuk túl a tésztát.
Fotó: Unspash
6. Szaggassunk golyókat a tésztából, és rendezzük őket egy sütőlapra úgy, hogy két centiméternyi hely maradjon közöttük.
7. Tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk teljesen kihűlni őket.
8. Melegítsük elő a sütőt 205°C-ra.
9. Kenjük meg a tésztagolyók tetejét tejszínnel, és szórjuk meg őket cukorral.
10. Süssük körülbelül 10-15 percig, amíg enyhén aranyszínűek lesznek.
Ez is érdekelhet: Ha így tárolod, tovább friss marad a cseresznye
Nyitókép: Pinterest