Martha Stewart csokis cookie-jánál nem eszel jobbat a héten
Mindössze öt hozzávalóra van szükség a világ legfinomabb csokoládés cookie-jához, ami Martha Stewart receptjében ráadásul gluténmentes is.
Hozzávalók
- 240 g mandulavaj
- 160 g félédes csokoládé darabok/pasztillák
- 85 g világos barna cukor
- 2 nagy tojás
- 1/2 teáskanál konyhasó
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 C° fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Egy nagy tálban keverjük össze a mandulavajat, a csoki darabokat, a világos barna cukrot, 2 nagy tojást és a sót. Keverjük jól össze, amíg az összes hozzávaló alaposan összeáll.
3. Egy evőkanállal (a mérete a fontos, sütikanál vagy más kimérő eszköz is jó) helyezzük a tésztahalmokat egymástól kb. 3 centi távolságra az előkészített sütőlapra. Ízlés szerint megszórhatjuk még néhány csokoládé darabbal a sütik felületét.
4. Süssük kb. 10 percig, amíg a sütik felpúposodnak és a tetejük megdermed, és félúton forgassuk meg a tálcát.
5. Tegyük át a sütiket a hűtőrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ne aggódjunk amiatt, hogy a cookie nem tartalmaz vajat, mivel a barna cukor a viszonylag tömény mandulavajjal (érdemes sima mandulavajat használni a recepthez.) együtt hasonló eredményt hoz, ráadásul karamellizált ízzel.
(Kitchn)
Nyitókép: Shutterstock