Csokoládé darabos cookie-k egymás mellett

Martha Stewart csokis cookie-jánál nem eszel jobbat a héten

Mindössze öt hozzávalóra van szükség a világ legfinomabb csokoládés cookie-jához, ami Martha Stewart receptjében ráadásul gluténmentes is.


Hozzávalók

  • 240 g mandulavaj
  • 160 g félédes csokoládé darabok/pasztillák
  • 85 g világos barna cukor
  • 2 nagy tojás
  • 1/2 teáskanál konyhasó

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 C° fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

2. Egy nagy tálban keverjük össze a mandulavajat, a csoki darabokat, a világos barna cukrot, 2 nagy tojást és a sót. Keverjük jól össze, amíg az összes hozzávaló alaposan összeáll.

3. Egy evőkanállal (a mérete a fontos, sütikanál vagy más kimérő eszköz is jó) helyezzük a tésztahalmokat egymástól kb. 3 centi távolságra az előkészített sütőlapra. Ízlés szerint megszórhatjuk még néhány csokoládé darabbal a sütik felületét.

4. Süssük kb. 10 percig, amíg a sütik felpúposodnak és a tetejük megdermed, és félúton forgassuk meg a tálcát.

5. Tegyük át a sütiket a hűtőrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Ne aggódjunk amiatt, hogy a cookie nem tartalmaz vajat, mivel a barna cukor a viszonylag tömény mandulavajjal (érdemes sima mandulavajat használni a recepthez.) együtt hasonló eredményt hoz, ráadásul karamellizált ízzel.

(Kitchn)

Nyitókép: Shutterstock