Mennyei sajtkrémmel töltött csokis keksz recept
Az ünnepi időszakra tökéletes desszert lehet ez a mennyei sajtkrémmel töltött, csokoládés keksz. Íme a receptje!
Egy egyszerű, három összetevőből álló sajttorta töltelék éppen olyan kontrasztot ad ennek az extra édes sütinek, amire szüksége van ahhoz, hogy ne legyen túl geil.
Hozzávalók:
Sajttorta töltelékhez:
- 220 gramm krémsajt
- 50 g porcukor
Csokoládés kekszhez:
- 345 g vaj, megmelegítve
- 213 g barna cukor
- 133 g kristálycukor
- 1 evőkanál vanília
- 2 tojás
- 333 g liszt
- 120 g kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 35 g porcukor
Elkészítés:
- Egy nagy keverőtálban kézi mixerrel verjük két perc alatt simára a krémsajtot és 1/2 csésze porcukrot. Egy teáskanál segítségével csepegtessünk köröket a sajttortatöltelékből egy sütőpapírra és tegyük a fagyasztóba legalább 30 percre vagy akár egy éjszakára.
- A vajat és a cukrokat keverjük habosra körülbelül 3-4 perc alatt. Ezután adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, majd addig keverjük, amíg szépen össze nem áll.
- Egy másik nagy tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót. Ezeket keverjük a nedves hozzávalókhoz. Ezt addig csináljuk, amíg éppen csak összeáll. A tésztát a hűtőben hűtsük, amíg a sajttortatöltelék elkészül.
- Fogj egy golyót a süteménytésztából és lapítsd szét a kezeddel. Majd ezzel tekerd körbe a fagyasztott sajttortagolyót. Ismételd meg a maradék tésztával, majd legalább 30 percig hűtsd őket.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Szórj porcukrot egy tányérra, majd forgass meg minden tésztagolyót a porcukorban. Ezután helyezd őket egy sütőpapírra egymástól kb. két ujjnyi távolságra.
- Süssük 12-13 percig, vagy amíg a süti szét nem terül kissé és meg nem repedezik.
Nyitókép: Shutterstock
(PureWow)