Csokis sütemények sülnek a sütőben

Mennyei sajtkrémmel töltött csokis keksz recept

Az ünnepi időszakra tökéletes desszert lehet ez a mennyei sajtkrémmel töltött, csokoládés keksz. Íme a receptje!


Egy egyszerű, három összetevőből álló sajttorta töltelék éppen olyan kontrasztot ad ennek az extra édes sütinek, amire szüksége van ahhoz, hogy ne legyen túl geil.

Hozzávalók:

Sajttorta töltelékhez:

  • 220 gramm krémsajt
  • 50 g porcukor

Csokoládés kekszhez:

  • 345 g vaj, megmelegítve
  • 213 g barna cukor
  • 133 g kristálycukor
  • 1 evőkanál vanília
  • 2 tojás
  • 333 g liszt
  • 120 g kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 35 g porcukor

Elkészítés:

  1. Egy nagy keverőtálban kézi mixerrel verjük két perc alatt simára a krémsajtot és 1/2 csésze porcukrot. Egy teáskanál segítségével csepegtessünk köröket a sajttortatöltelékből egy sütőpapírra és tegyük a fagyasztóba legalább 30 percre vagy akár egy éjszakára.
  2. A vajat és a cukrokat keverjük habosra körülbelül 3-4 perc alatt. Ezután adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, majd addig keverjük, amíg szépen össze nem áll.
  3. Egy másik nagy tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót. Ezeket keverjük a nedves hozzávalókhoz. Ezt addig csináljuk, amíg éppen csak összeáll. A tésztát a hűtőben hűtsük, amíg a sajttortatöltelék elkészül.
  4. Fogj egy golyót a süteménytésztából és lapítsd szét a kezeddel. Majd ezzel tekerd körbe a fagyasztott sajttortagolyót. Ismételd meg a maradék tésztával, majd legalább 30 percig hűtsd őket.
  5. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Szórj porcukrot egy tányérra, majd forgass meg minden tésztagolyót a porcukorban. Ezután helyezd őket egy sütőpapírra egymástól kb. két ujjnyi távolságra.
  6. Süssük 12-13 percig, vagy amíg a süti szét nem terül kissé és meg nem repedezik.

Nyitókép: Shutterstock