Nő büdös szagot érez a hálószobában

Szagok a házban, amiket tilos ignorálni!

Vannak bizonyos szagok, melyek nem csak kellemetlenséget okoznak, hanem potenciális veszélyt is jelenthetnek ránk nézve. Ilyen például a dohos szag a házban, de van még 4, amit tilos lenne ignorálni. Mutatjuk őket!


1. Füst

Ahol füst szag van, ott tűz is lehet. Ha füst szagot észlelünk otthonunkban, azonnal meg kell keresni a forrását. Ilyenkor érdemes otthonunk azon részeit is átvizsgálni, melyek nincsenek folyton szem előtt. Menjünk fel a padlásra, nézzük meg a pincét is. A tűz bárhonnan indulhat.

2. Záptojás 

Mivel a földgáz szagtalan, ezért aztán a közmű szolgáltatók kén- vagy záptojás szagot adnak hozzá mesterségesen, hogy ezzel észrevehetővé tegyék a gázszivárgást.

Ha tehát erős záptojás szagot érzünk az otthonunkban, az komoly aggodalomra ad okot. A földgáz szivárgás ugyanis robbanáshoz vagy akár mérgezéshez is vezethet. Ha ilyen szagot észlelünk, azonnal zárjuk el a gázt és hívjunk ki egy szakértőt.

3. Csatorna szag a fürdőben

Ha erős csatorna szagot érzünk a fürdőszobánkban, akkor mindenképp ellenőriztetni kell a szennyvízvezetékeket, ugyanis ott rejtőzhet a probléma. Ha sokáig figyelmen kívül hagyjuk a szennyvízszagot, az nemcsak kellemetlen, de veszélyes is lehet az egészségünkre nézve.

4. Édeskés szagok a légkondiból

Néha az édes szagok is lehetnek veszélyesek.

A szokatlan édeskés szag hűtőszivárgást jelezhet nekünk és a hűtőszekrényből vagy a légkondicionáló egységekből is érezhetjük. Ez a szag azonnali figyelmet igényel, ha meg szeretnénk előzni a készülék meghibásodását, mindenképp foglalkozzunk vele.

A légkondicionáló és fűtőberendezések szűrőit minden szezonban meg kell tisztítani, a hűtőszekrények tekercseit pedig hathavonta ki kell porszívózni, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket, amelyek hozzájárulhatnak a kellemetlen szagokhoz és az eszközök meghibásodásához.

5. Dohos, penészes szagok

A dohos szagú helységek gyakran a penész jelenlétét jelzik, amely nedves környezetben érzi jól magát. Ez a kellemetlen szagokon kívül egészségügyi kockázatot is jelent, különösen az allergiások vagy a légzőszervi problémákkal küzdők számára.

Ha furcsa dohos szagot észlelünk, akkor keressünk foltokat a falon. Ne hagyjuk, hogy a penész szabadon növekedjen és betegítsen meg minket otthonunkban.

Nyitókép: Shutterstock

(HuffPost)