arctisztítás habbal

Hallottál már a dupla arctisztításról? Mutatjuk, hogyan csináld!

Néha egy hosszú nap után szinte már az is túl nagy erőfeszítés, hogy lefekvés előtt egy sminklemosóval végigfuss az az arcodon, nemhogy a dupla tisztítás.


Pedig a dupla arctisztítás − ez a kétlépcsős módszer, amelyet a koreai bőrápoló márkák évek óta reklámoznak − sok bőrproblémára megoldást jelenthet. Különösen előnyös, ha hajlamos vagy a kiütésekre, ahogy a Pure Wow is írja. De mi is ez pontosan? Utánajártunk!

​Mi az a dupla arctisztítás?

A dupla tisztítás valójában egy gyors, kétlépéses módszer, amellyel még a legvadabb sminket is teljesen leszedhetjük dörzsölés és súrolás nélkül.

Ahelyett, hogy csak törlőkendőt használnánk, amely nem távolít el mindent, vagy csak egyszer lemosnánk az arcunkat, a dupla tisztítás során először egy tisztító olajat vagy balzsamot masszírozunk a bőrünkre, hogy feloldjuk a sminket. Miután a smink eltűnt, az arclemosó hatékonyabban tisztítja ki ki a pórusokat.

Mikor kell kétszeresen tisztítani?

Technikailag minden nap jól jöhet a dupla tisztítás, de ha aznap nem hagytad el a kanapét (és ezért nem kentél semmit az arcodra), akkor maradhatsz az egyszeri tisztításnál, vagy a gyors áttörlésnél is.

Ha azonban sminket vagy fényvédőt használtál, ami hajlamos filmréteget képezni a bőrödön, akkor a dupla tisztítást ajánlunk, hogy biztosan mindent leszedj, mielőtt folytatnád a rutinod többi részét.

Így csináld a dupla tisztítást!

arcot tiszt\u00edt egy n\u0151

Fotó: Shutterstock

Ahogy a neve is sejteti, a dupla tisztítás egy meglehetősen egyszerű folyamat, amely mindössze két lépést és két terméket foglal magában.

1. lépés: Masszírozz néhány pumpányi tisztítóolajat vagy egy kis kanál tisztító balzsamot a száraz bőrödre. Mind a tisztítóolajok, mind a balzsamok hatékonyan távolítják el a sminket anélkül, hogy kiszárítanák a bőröd, döntsd el te, melyiket preferálod. Bármelyikre is esik a választásod, arra ügyelj, hogy a vízzel visszafogottan bánj.

Az arclemosóval ellentétben, amelyet nedves bőrön kell használni, hogy habot képezzen, a tisztító olajok és balzsamok száraz bőrön működnek a legjobban. Körkörös mozdulatokkal masszírozd végig az arcodat, elidőzve minden olyan területen, ahol erősebb a smink, például a szemeden és az ajkadon.

Csúszós jellegük miatt a szemkörnyékre is nyugodtan használhatod a tisztítóolajokat és a balzsamokat, hogy a legmakacsabb sminket is eltávolítsd anélkül, hogy rángatnád a bőrödet. Miután kellőképpen ledörzsölted a smink nagy részét, öblítsd le a maradékot.

2. lépés: Ezután mosd meg az arcod a szokásos módon, a választott tisztítószerrel. Ismét gyengéd, körkörös mozdulatokkal haladj, és fordíts különös figyelmet az olyan gyakran elhanyagolt területekre, mint a hajvonal és a szemöldök közötti rész, ahol az izzadság és az elhalt hámsejtek megrekedhetnek, és kiütésekhez vezethetnek.

Nyitókép: Shutterstock