Gyönyörű, hosszú hajú nő csukott szemmel

4 tipp az egészséges fürtökért

Egyszerű szokások az erősebb, selymesebb hajért.

Az egészséges haj elérése és csúcsformában tartása többlépcsős feladat. Az étrend , a stressz kezelése és az új hajápoló termékek véget nem érő áradatában eligazodni nem könnyű feladat. Ráadásul ha ehhez még olyan probléma is társul, mint a hajhullás, a hajfestések a hőkezelés következményeinek kezelése, vagy egyszerűen csak az, hogy a hajunk minden nap jól nézzen ki, máris túlterheltnek érezhetjük magunkat.

Szerencsére van néhány beton biztos tanács, amiket egyszerűen beiktathatunk a napi rutinba.

1. Kiegyensúlyozott étkezés

Hajunk egészsége testünk számos belső folyamatán, többek között a táplálkozásunkon is múlik. Fontos a tápanyag dús, kiegyensúlyozott étrend fogyasztása, amely fényesen és erősen tartja a hajszálakat.

Minden nap juttassunk a szervezetünkbe különféle vitaminokat és ásványi anyagokat, például E-vitamint, A-vitamint, biotint és omega-3 zsírsavakat. Ezek a tápanyagok olyan élelmiszerekben találhatók meg, mint a halak, diófélék, magvak, gyümölcsök és zöldségek.

2. Rendszeres hajápolási rutin

A hajmosás gyakorisága hajtípustól (na, meg a genetikától) is függ. Válasszunk olyan sampont és kondicionálót, amely a mi igényeinkre szabott, és ne feledkezzünk meg a hajpakolás és hővédő használatáról sem.

3. Kíméletes hajformázás

Próbáljuk kerülni az olyan frizurákat, amelyek erősen húzzák a hajunkat, mivel ez töredezéshez és károsodáshoz vezethet. Legyünk gyengédek a nedves haj kibontásakor, és használjunk széles fogú fésűt vagy az ujjainkat, a töredezés minimalizálása érdekében. Emellett érdemes a hőkezeléseket a is a lehető legkevesebb számra csökkenteni, és a forró hajformázó eszközök használatakor pedig mindig fújjuk be hővédő spray-vel a hajunkat.

4. Rendszeres hajvágás

A rendszeres trimmelés segít megszabadulni a töredezett hajvégektől, és megakadályozza, hogy azok felfelé haladjanak a hajszálon, még több kárt okozva így. Érdemes 6-8 hetenként vagy szükség szerint vágatni a hajvégekből az egészséges hajvégek megőrzése és a haj általános egészségének elősegítése érdekében.

(Marie Claire)

Nyitókép: Unsplash