Egy férfi virágot visz a barátnőjének

Jelek, amikből tudod, hogy a párkapcsolat egyoldalúvá válhat

Ha egy párkapcsolatban egyenlőtlenség tapasztalható, akkor úgy tűnhet, mintha az egyik személy több időt, illetve erőfeszítést fordítana a másikra. Ez nem járul hozzá az egyik fél jóllétéhez, így általában szakítás a vége. Milyen jelei lehetnek annak, hogy egy ilyen kapcsolatban élsz?


1. Nincs jelen annyira az egyik személy, mint a másik

Ha egy szerelmi kapcsolatban valaki azt érzi, hogy kompromisszumalkotás helyett kizárólag a másik követeléseinek kell eleget tennie, akkor abban a viszonyban nincs meg a szükséges dinamika a fejlődéshez. Ha csak akkor szól, amikor akar valamit, de nem áll rendelkezésre, amikor neked van szükséged rá, akkor ideje cselekedni.

2. Csak egy valaki akarja fenntartani a kapcsolatot

Egy szerelem fenntartásához és az érzések táplálásához két ember együttes munkája szükséges. Amennyiben csak az egyik fél teszi bele az időt és az energiát a javulásba, akkor a felosztás egyenlőtlenné válik.

3. Csak az egyik fél kér bocsánatot

Kiegyensúlyozatlan kapcsolatokban általában az egyik fél úgy érzi, hogy mindig neki van igaza, míg a társa problémák esetén inkább magára vállalja a felelősséget. Még akkor is, amikor nem követett el semmit.

Egy idő után nem lehet szó nélkül elmenni a kettős mérce mellett, ezért fontos, hogy mindenki tisztában legyen a hibákkal, majd együtt küzdjenek egymásért.

4. Soha senki nem mondja el, mit érez

Egy f\u00e9rfi mag\u00e1ra hagy egy n\u0151t, aki a f\u00f6ld\u00f6n \u00fcl

Fotó: Shutterstock

A kommunikáció minden jólműködő kapcsolat alapja. Annak hiányában kizárólag a reakciókból próbálnak rájönni a másik gondolataira, ez viszont kétértelműséget szül.

Emiatt valószínűleg figyelmen kívül hagyják a saját érzéseiket. A spekulációk és a rejtélyek megfejtése helyett a gondolatok tényleges megosztása sok fejtöréstől és veszekedéstől megkímélheti a két felet.

5. Nincs előrelépés a kapcsolatban

Az egyoldalú kapcsolatok egyik legnagyobb problémája, hogy nem mozdulnak előre. Ennek oka, hogy a benne lévő személyek nem a kapcsolat fejlesztésére összpontosítanak.

Ahelyett, hogy elviselnék a kellemetlen párbeszédek nehézségeit — amelyek végül változáshoz vezetnének — a partnerség gyakran a harmónia megteremtésére és a közös alapok újra megtalálására irányul. Így viszont a fejlődés lehetősége elvész.