egy pár szerelmesen néz egymás szemébe a vízparton

Ez a 8 jel elárulja, hogy megtaláltad az igazit a pszichológusok szerint

Az igazi társ megtalálása nem olyan, mint egy új cipő kiválasztása. Jóval monumentálisabb döntés, amely meghatározhatja az egész további életedet. De honnan tudod, hogy megtaláltad az igazit?


A pszichológia többet tud segíteni ebben a fogós kérdésben, mint gondolnád. Tina Fey párkapcsolati szakértő most megosztotta velünk 8 jelét annak, hogy megtaláltad az életre szóló társadat. És nem arról van szó, hogy végre kipipálhatod egy ellenőrzőlista rubrikáit, hanem a mély érzelmi kapcsolat felismeréséről, amely tartós köteléket jelez. Íme!

​1. Ő a legjobb barátod

Erős jele annak, hogy megtaláltad az igaz társadat, ha a legjobb barátodnak is őt tekinted. A pszichológia hangsúlyozza a barátság fontosságát, mint a tartós kapcsolat legfőbb alapját. A társadnak olyasvalakinek kell lennie, akivel együtt nevethetsz, akivel megoszthatod a titkaidat, és akit támogatsz a hullámvölgyekben, ő pedig úgy ért meg és fogad el téged, ahogy senki más.

​2. Hasonló értékeket vallotok

egy f\u00e9rfi megpuszil egy n\u0151t a r\u00e9ten

Fotó: Unsplash

Ha hasonló alapértékeket osztasz meg a partnereddel, az egy másik egyértelmű jele annak, hogy megtaláltad a társadat. A sikeres kapcsolat egyik alappillére az összehangolt értékrend. Legyen szó családról, karrierről vagy életcélokról, a közös jövőkép sokat számíthat a kompatibilitás szempontjából. Ahhoz, hogy átjussatok az akadályokon, segít, ha mindketten ugyanabba az irányba tartotok.

​3. Biztonságban érzed magad mellette

A biztonság nem úgy hangzik, mint egy kapcsolat legszenvedélyesebb aspektusa, pedig döntő fontosságú. Jól érzed magad a partnered mellett? Tudsz sebezhető lenni és meg tudod osztani a legmélyebb félelmeidet vele? Egy jó élettárs biztonságérzetet nyújt, érzelmileg és fizikailag egyaránt. Ő a támaszod a nehéz időkben, és a szurkolótársad a boldog időkben.

​4. Jól vitatkoztok együtt

A veszekedés egészséges és szükséges része minden kapcsolatnak. Nincs két ember, aki mindenben egyetértene. Ami számít, az az, hogy hogyan kezelitek ezeket a nézeteltéréseket. Ha tudtok úgy vitatkozni, hogy meghallgatjátok egymás véleményét, tiszteletben tartjátok egymás érzéseit, és kompromisszumot tudtok kötni anélkül, hogy bántó szavakhoz folyamodnátok, az egy újabb jele annak, hogy a megfelelő emberrel vagy.

​5. Támogatja a fejlődésedet

egy n\u0151 \u00e9s egy f\u00e9rfi \u00fcl egym\u00e1s mellett a j\u00f3gasz\u0151nyegen

Fotó: Unsplash

Egy párkapcsolatban könnyen szem elől tévesztjük az egyéni fejlődésünket. Ha az igaz társaddal vagy, ő nem fog visszatartani téged. Ehelyett arra bátorít, hogy fejlődj, kergesd az álmaidat, és önmagad legjobb változatává válj. Az igaz társ megérti, hogy a személyes fejlődés nem veszélyezteti a kapcsolatot, épp ellenkezőleg, erősebbé és élénkebbé teszi azt.

​6. Nem félsz önmagad lenni

Ha nem tudsz önmagad lenni a partnered mellett, akkor ki mellett tudsz az lenni? Semmi álarc, semmi színlelés, csak nyers és őszinte hitelesség. A társadnak el kell fogadnia és szeretnie téged olyannak, amilyen vagy, furcsaságaiddal együtt. A szerelem nem arról szól, hogy megtaláld a tökéletes embert; hanem arról, hogy tökéletesnek lásd a tökéletlen embert.

​7. Együtt látjátok a jövőt

Gyakran mondják, hogy a szerelem arról szól, hogy megéljük a pillanatot. De ha egy életre szóló társról van szó, akkor jó, ha együtt látjátok a jövőt.

​8. Kölcsönös tisztelet

A partnered tiszteletben tartja a véleményedet, még akkor is, ha nem ért egyet? Értékeli az érzéseidet és szükségleteidet? Egyenrangú félként kezel téged? Ha ezekre a kérdésekre igen a válasz, akkor ez erős jele annak, hogy megtaláltad az élettársadat.

Forrás: Geediting

Nyitókép: Unsplash