Egy szerelmespár a tengerparton

4 jele annak, hogy a párkapcsolatod hosszú életű lesz​

Hosszútávú lesz a párkapcsolat? Ezt szinte lehetetlen biztosan megállapítani, hiszen bármikor történhetnek váratlan események. Ennek ellenére néhány dolog utalhat arra, hogy az adott viszony valószínűleg nem fog hamar véget érni. Alábbi cikkünkbe egy szakértő 4 megfigyelt jelét szedtük össze.


Dr. Kathy Nickerson klinikai pszichológus eddigi tapasztalatai alapján négy pontot gyűjtött össze, melyek előre jelezhetik, hogy az adott kapcsolat egészséges-e. Az Independent cikkében így idézték a szavait a témával kapcsolatban:

„Miután oly sokáig dolgoztam párokkal, tudom, hogy soha nem késő jobbá tenni egy kapcsolatot. Az általam említett négy pont az én klinikai megfigyeléseimen alapulnak, de ha a kapcsolatod nem ott tart, ahol szeretnéd, ne add fel, hanem cselekedj! Gondold át, mire vágysz igazán, majd találj egy kedves és szelíd módot arra, hogy ezt kérd. Aztán kérd meg a partneredet, hogy ugyanezt tegye.”

Íme az a négy jel, melyre érdemes figyelni!

1. Veszekedés a rendes módon

Azok az emberek, akik egészséges párkapcsolatban élnek, tisztában vannak a veszekedés lényegével és a helyes módjával. Ennek ugyanis nem az a célja, hogy a másik feltétlen rosszul, alacsonyabb rangúnak vagy meg nem értettnek érezze magát, hanem hogy az egymással szembemenő vélemények a helyükre kerüljenek.

Ehhez fontos szem előtt tartani a helyes hangnemet, a szavak súlyosságát, illetve a másik fél érzésit is.

2. Egymás boldogságára való törekvés

Visszacsatolva az előző pontra, a hosszú kapcsolatok egyik legjelentősebb sajátossága, hogy a felek mindig törekszenek a másik boldogságára. Ezt ki lehet fejezni apró kedvességekkel vagy váratlan meglepetésekkel. A közös programok és élmények szintén ezt a célt szolgálhatják, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a nehéz időszakokban is támogatást kell nyújtani. Amennyiben ez megvan, akkor a párok ritkán jutnak el a szakításig.

3. Könnyűnek tűnő kapcsolat

Egy f\u00e9rfi \u00e1tkarolja a szerelm\u00e9t egy padon \u00fclve

Fotó: Unsplash/Alice Donovan Rouse

Egy jó párkapcsolat nem teher és nem egy extra kötelezettség. Amennyiben egészséges a viszony, akkor könnyűnek tűnik és még akár a többi életkörülményt is egy kicsit elviselhetőbbé teszi. Bár a nehezebb és bonyolultabb időszakok az élet velejárói, azok a kapcsolatok a hosszú életűek, melyeknek köszönhetően ezek a szakaszok leküzdhetőnek tűnnek.

4. Gyengédség kifejezése

Végezetül pedig a hosszúnak ígérkező párkapcsolatok egy biztos jele, ha a partnerek aktívan figyelnek egymás érzéseire, ha pedig valami probléma üti fel a fejét, akkor ott vannak egymásnak vigasztalni és felvidítani. Ennek oka, hogy a közös életüket egy biztos, nyugodalmas pontnak érzik, tehát mindent megtesznek annak érdekében, hogy a társuk is kényelmesen, boldognak érezze magát minden helyzetben.