Naplementében ölelkező pár sziluettje

Ez 6 személyiségtípus nem könnyen talál párt magának

Bár valószínűleg mindenkinek lesz legalább egy olyan kapcsolata, amely véget ér, vannak, akik, úgy tűnik, egy véget nem érő körforgásban ragadnak. Bizonyos személyiségjegyek hozzájárulnak ahhoz, hogy sikertelen legyen a romantikus életünk. Az alábbi személyiségtípusok nagyobb valószínűséggel kerülnek olyan kapcsolatokba, amelyek nem működnek.

1. INFP (Introverzió, Intuíció, Érzés, Érzékelés) személyiségtípus

Reménytelen romantikusok, akik gyakran nagyon konkrét képet alkotnak a fejükben arról, hogyan néz ki a tökéletes kapcsolat, és a képzeletükben ott ül egy lista a követelményekkel, amelyek minden lehetséges romantikus partnerre várnak.

Soha senki nem tud azonban megfelelni annak az ideális képnek, amit a fejükben kialakítottak, és amikor egy INFP elkezdi elővenni ezeket a követelményeket, akkor kezdődnek az igazi problémák. Nem veszik észre, hogy teljesen rossz, ha ilyen hibátlan elvárásokat támasztanak egy kapcsolatban, és ez nagyon mérgező lehet.

Komoly konfliktusokhoz vezet, ha a párjukat ahhoz hasonlítják, amit a fejükben tökéletes partnernek képzeltek el. Ez a típus azonban mindenáron igyekszik elkerülni a konfliktust, még akkor is, ha ez a kapcsolat végét jelenti, ami gyakran meg is történik.

2. ENTP (Extrovertáltság, Intuíció, Gondolkodás, Érzékelés) személyiségtípus

Az ENTP-knek fontos a személyes fejlődés és tökéletesedés, és ez általában a kapcsolataikra is kiterjed. E gondolkodásmódjuk miatt gyakran inkább tűnnek szigorú edzőnek, mint romantikus partnernek. Az állandó fejlődés iránti igény hajtja őket, és nagyon agresszívek tudnak lenni, ha személyiségüknek erről a részéről van szó. Nem okoz nekik gondot, hogy a partnerüket a határaikig feszítsék, sőt, néha még versengőek is lehetnek a partnerükkel szemben.

Az ENTP-knek az a szokásuk, hogy viszonylag gyorsan kifárasztják a párjukat, és általában ez az oka annak, hogy a kapcsolatuk megromlik.

3. ENTJ (Extrovertáltság, Intuíció, Gondolkodás, Ítélőképesség) személyiségtípus

Ennek a személyiségtípusnak rendkívül nehéz lehet megtartania egy romantikus kapcsolatot. Alfa-személyiségük miatt gyakran azonnal átveszik a domináns szerepet egy párkapcsolatban. Emellett mindkét fél számára döntéseket hoznak, beleértve azt a döntést is, hogy a kapcsolatot érdemesnek tartják-e hosszú távon folytatni. Gyorsan megszakítják azt anélkül, hogy a partnerük véleményét is kikérnék.

Elég kíméletlenek tudnak lenni, ha romantikus kapcsolatokról van szó, és ez általában a sikeres szerelmi életük bukása.

4. ESTP (Extroverzió, Érzékelés, Gondolkodás, Érzékelés) személyiségtípus

Az ESTP személyiségtípus az egyik legspontánabb. Szeretnek gyorsan élni és szórakozni. Bár ez izgalmas kapcsolatokat eredményezhet, azok rövid életűek is.

Egy ESTP valójában soha nem gondolkodik hosszú távon. Ez hatalmas akadályt gördít a szerelmi életük útjába, mert úgy tűnik, soha nem tudják kapcsolatukat mélyebbre, tartalmasabbra mozdítani, ami pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy tartós legyen a kapcsolatuk.

Emellett nagyon könnyen elunják magukat, emiatt pedig hajlamosak impulzív döntéseket hozni. Amikor megunja, az ESTP nem vesztegeti az idejét, hogy továbblépjen, és ezt gyakran a partner érzelmeinek rovására teszi, ami szintén nem az erőssége.

5. INTP (Introverzió, Intuíció, Gondolkodás, Észlelés) személyiségtípus

Az INTP számára nagyon nehéz a kapcsolatteremtés, mivel rendkívül félénk lehet, és az új emberekkel való ismerkedés nem tartozik az erősségei közé, ezért általában megvárja, hogy a másik tegye meg az első lépést. Ha már egyszer kapcsolatba került azonban, hűséges partner, aki komolyan veszi a párkapcsolatát.

Ez azonban nem mindig tűnik így a partnerük számára. Az INTP-k hírhedtek arról, hogy hiányt szenvednek, ha a kapcsolat érzelmi részéről van szó. Nehezen tudják kifejezni saját érzéseiket, és nem értik a partnerük érzelmi igényeit sem. Az ilyen típusú emberek introvertáltak, akik hajlamosak arra, hogy mindig belsővé teszik az érzelmeiket, különösen romantikus helyzetekben. Önzőnek tűnnek a kapcsolatokban, mert ha valaha is kifejezik magukat, az általában akkor történik, amikor nekik megfelel, ahelyett, hogy a partnerük igényeivel foglalkoznának.

Az INTP személyiségtípus másik nagy párkapcsolati hibája, hogy nem tulajdonít jelentőséget a tervezésnek. Általában nem fog emlékezni bizonyos dátumokra vagy más, a kapcsolatában történt jelentős eseményekre, ami frusztrálja a partnerét.

6. ESFP (Extroverzió, Érzékelés, Érzés, Érzékelés) személyiségtípus

Az ESFP-vel való kapcsolat nehéz lehet, mert úgy tűnik, soha nem tudnak rájönni, hogy mit is akarnak valójában. A felfogásuk arról, hogy mit akarnak egy kapcsolattól és általában az élettől, egy szempillantás alatt megváltozhat, ami zavart, sőt gyanakvást is okozhat a partnerükben.

A partnerek végül megkérdőjelezhetik az ESFP integritását, és azon tűnődhetnek, hogy elég érettek-e egy komoly kapcsolathoz, ami valójában igaz is.

Az ESFP személyiségtípus vidám és gondtalan, ami a szerelmi életükben is megmutatkozik, gyakran kicsit túlságosan is. Ez a típus hajlamos a romantikus kapcsolatokat lazának és szórakoztatónak tekinteni. Nem terveznek a jövőre, és nem dolgoznak a kapcsolatuk építésén, ami azt eredményezi, hogy egyik kapcsolatból a másikba ugrálnak. Sajnos emiatt hajlamosak zsákutcába jutni. Olyan emberek áldozatává is válhatnak, akik betolakodnak a kapcsolataikba.

Nagyban befolyásolhatja őket szeretteik véleménye, és néha könnyen meggyőzhetők ezek a vélemények, még a szerelmi életükkel kapcsolatban is. Sajnos néha még egy kapcsolatnak is véget vetnek, mert mások véleménye fontosabb számukra, mint a partnerük és a saját véleményük.

(Yourtango)

Nyitókép: Unsplash