A Paper Plane koktél

Egy igazán egyszerű koktél a nehéz napok után: Paper Plane

A Paper Plane egy 14 évvel ezelőtt kifejlesztett koktélrecept, melyet világszinten ismernek a magukra valamit is adó bárok pultosai. Mivel nem ez a legbonyolultabb recept a nagykönyvben, így mindenki kipróbálhatja akár otthon is, szóval nézzük is meg, hogyan készül ez a mennyei, alkoholos ital.

Újfajta koktélokat kitalálni és ismerté tenni egy nagyon nehéz folyamat, főleg azért, mert a legtöbb kombinációt már hosszú évekkel ezelőtt feltalálták. A Paper Plane 2008-ban pattant ki egy bártender fejéből, különlegességét pedig pont az egyszerűsége adja. Nevét a M.I.A. névre hallgató rapper hölgy ismert slágere után kapta, melyet azon a nyáron unásig ismételtek a rádiókban.

Gyakran egy másik neépszerű ital, a Last World variációjaként írják le, ugyanis mindkettő szeszes alapú, citrusfélékkel vannak dúsítva és nem egy, hanem két likőrrel bolondítják meg őket. A hasonló alapanyagok ellenére az ízük teljesen másmilyen. Míg a Last World egy savas érzést keltő alkohol, addig a Paper Plane sokkal selymesebb ízvilággal rendelkezik.

A készítési folyamat előtt tekintsük meg a hozzávalókat:

  • 22 ml Bourbon whisky
  • 22 ml citromlé
  • 22 ml Amaro Nonino (vagy bármilyen keserű likőr)
  • 22 ml Aperol

Az elkészítése nagyon egyszerű. Az összetevők kimérése után öntsük őket egy jéggel teli koktélshakerbe. Hat-nyolc másodperces felrázást követően szűrjük ki egy kupé- vagy koktélpohárba, körítésnek pedig mindenképp érdemes meghallagtni a névadó dalt, hogy teljes legyen az összhatás.