
Te sem a hűtőben tárolod ezeket az élelmiszereket, pedig ott lenne a helyük
Azt már biztosan tudod, hogy a tej, a hús és a tojás hűtőbe való élelmiszerek. Vannak azonban kevésbé nyilvánvaló termékek, amiket szintén a hűtőben kellene tárolnunk, de nem is tudunk róla. Mutatjuk őket!
Tortilla
Vannak olyan márkájú tortillák, amik hajlamosak a penészesedésre. Ezért aztán érdemes a csomagolásukat elolvasni, ott ugyanis feltüntetik, ha felbontás után hűtőbe kell rakni az élelmiszert.
Érett banán
A banánokat nyugodtan érlelhetjük a konyhapulton. Azonban, ha már fogyasztásra készre értek, akkor jobban tesszük, ha a hűtőszekrényben tároljuk tovább. Ott akár három nappal is kitolhatjuk a szavatosságát.
Diófélék
A diófélék érzékeny telítetlen zsírsavai gyorsan megromolhatnak. És bár ez nem árt az egészségünknek, az ízüket tekintve mindenképp rosszak. Ha frissen szeretnénk tartani a dióféléket, akkor tároljuk üvegben a hűtőszekrényünkben akár 4-6 hónapig is.
Szárított gyümölcs
A szárított gyümölcsöknek kevesebb nedvességtartalmuk van, mint a friss gyümölcsöknek, ezért nem romlanak meg olyan gyorsan, de a hűtés segíthet abban, hogy még tovább megőrizzék frissességüket.
Ketchup, majonéz, egyéb szószok
Bár az éttermek sok esetben az asztalon hagyják a ketchupot, majonézt és a szószokat, de ez nem jelenti azt, hogy nekünk otthon is így kell tennünk. Bár a ketchup magas savtartalma a legtöbb baktériumot távol tartja, a hűvös hőmérséklet segít megőrizni az ízt és a frissességet.
Nyitókép: Shutterstock