teli hűtő

Te sem a hűtőben tárolod ezeket az élelmiszereket, pedig ott lenne a helyük

Azt már biztosan tudod, hogy a tej, a hús és a tojás hűtőbe való élelmiszerek. Vannak azonban kevésbé nyilvánvaló termékek, amiket szintén a hűtőben kellene tárolnunk, de nem is tudunk róla. Mutatjuk őket!


Tortilla

brown bread on red and white textilePhoto by Usman Yousaf on Unsplash


Vannak olyan márkájú tortillák, amik hajlamosak a penészesedésre. Ezért aztán érdemes a csomagolásukat elolvasni, ott ugyanis feltüntetik, ha felbontás után hűtőbe kell rakni az élelmiszert.

Érett banán

A banánokat nyugodtan érlelhetjük a konyhapulton. Azonban, ha már fogyasztásra készre értek, akkor jobban tesszük, ha a hűtőszekrényben tároljuk tovább. Ott akár három nappal is kitolhatjuk a szavatosságát.

Diófélék

Di\u00f3, kesudi\u00f3, mandula, piszt\u00e1cia, pek\u00e1ndi\u00f3, mogyor\u00f3, makad\u00e1mdi\u00f3 fat\u00e1lakbanFotó: Shutterstock


A diófélék érzékeny telítetlen zsírsavai gyorsan megromolhatnak. És bár ez nem árt az egészségünknek, az ízüket tekintve mindenképp rosszak. Ha frissen szeretnénk tartani a dióféléket, akkor tároljuk üvegben a hűtőszekrényünkben akár 4-6 hónapig is.

Szárított gyümölcs

A szárított gyümölcsöknek kevesebb nedvességtartalmuk van, mint a friss gyümölcsöknek, ezért nem romlanak meg olyan gyorsan, de a hűtés segíthet abban, hogy még tovább megőrizzék frissességüket.

Ketchup, majonéz, egyéb szószok

heinz tomato ketchup bottle on brown wooden tablePhoto by Erik Mclean on Unsplash


Bár az éttermek sok esetben az asztalon hagyják a ketchupot, majonézt és a szószokat, de ez nem jelenti azt, hogy nekünk otthon is így kell tennünk. Bár a ketchup magas savtartalma a legtöbb baktériumot távol tartja, a hűvös hőmérséklet segít megőrizni az ízt és a frissességet.

Nyitókép: Shutterstock

(Eat Right)