egy fiatal nő egyedül borozik

Ha van benned ilyen fajta félelem, az sok férfit elijeszt

Élete hátralévő részében egyedül maradni − valószínűleg ez a legtöbb egyedülálló nő legnagyobb félelme. Ironikus módon pont a félelem az, ami megakadályoz abban, hogy megfelelő partnert találj és egészséges kapcsolatot alakíts ki.


Ha állandóan félsz, az stresszes és feszült személyiséget sugároz. Talán pont arra vársz, hogy eljöjjön a kapcsolat, és akkor majd nem fogsz félni, és boldog, szeretetteljes és magabiztos leszel. A kapcsolat azonban nem jöhet előbb, mert előbb a boldogságnak kell jönnie. Csak ezután leszel képes egy másik embert vonzani, és valóban szerelembe esni.

Összegyűjtöttük a 3 fő okot, amiért az egyedülléttől való félelmed valójában taszítja a férfiakat.

​1. Attól félsz, hogy egyedül maradsz, ami magányossá tesz

A félelem attól, hogy egyedül végzed, nem több, mint egy elképzelés, de ha eleget rágódsz rajta, könnyen lehet, hogy beteljesül a jóslatod. A jelenlét és a jelen pillanatban maradás a leküzdés egyetlen módja. Azzal, hogy azon aggódsz, hogy mi történhet vagy mi nem történhet, csak még távolabb kerülsz attól, hogy elérd, amit szeretnél. Légy tudatos, amikor a gondolataid a jövőbe kalandoznak, és rángasd vissza őket azáltal, hogy éles figyelmet fordítasz arra, ami épp körülötted és benned történik. Élj a mostban, és meglátod, hogy enyhül a szorongásod.

​2. Azzal, hogy megszállottja vagy annak, hogy mit adhat neked egy pasi, megijeszted a férfiakat

A férfiak érzik a szándékaidat. Talán szerelmet akarsz; talán biztonságot; talán az önbecsülésedet akarod erősíteni; vagy talán csak azt akarod, hogy anyagilag támogasson. Bármi is legyen az, ha kihasználsz valakit, az elég ahhoz, hogy senki ne szeressen beléd. Már biztosan hallottad, hogy a hasonló a hasonlót vonzza. A szerelem vonzza a szerelmet. Szeretőnek kell lenned ahhoz, hogy egy férfi szeressen téged.

egy n\u0151 \u00e1ll egyed\u00fcl a tengerparton

Fotó: Unsplash

Tanulj meg adni és hozzátenni − nemcsak egy pasinak, hanem mindenkinek, akivel kapcsolatba kerülsz. Nem kell hozzá sok idő vagy pénz, és már ma elkezdheted. Adhatsz egy mosollyal, egy bókkal vagy akár egy öleléssel is. Boldogabb és nyugodtabb leszel, ami önbizalomhoz fog vezetni.

​3. Ha azon gondolkodsz, hogy mire van szükséged, akkor rászorulónak tűnsz

Ahelyett, hogy a hiányérzetben tapicskolnál, ami táplálja a félelmet, gondolj arra, hogy mi minden van az életedben. Arra koncentrálj, amid van, ne arra, amid nincs. A legtöbbünknek sokkal több van, mint amire egyáltalán szüksége van, mégis annyi időt töltünk azzal a nagyon kevés dologgal, amink még nincs. Gyakorold a hálát, és tanuld meg, hogy ez legyen a természetes lelkiállapotod. A belsőd nem fog többé annyira elkeseredetten vágyni a kapcsolatra. Tölts el minden reggel néhány percet azzal, hogy meditálsz mindarra, amiért hálás vagy: az egészségedért, a családodért, a barátaidért, sőt még a munkádért is. Értékeld azokat az apró dolgokat, amelyeket gyakran figyelmen kívül hagysz vagy természetesnek veszel.

Forrás: YourTango

Nyitókép: Shutterstock