Tetovált karó, vidám nő

A tetoválást fontolgatod? 8 lépés az előkészítéshez

Minden, ami a tetoválás előkészítéséhez szükséges a legjobb eredmény érdekében.


6-12 hónappal korábban: Beszéljük meg orvosunkkal a gyógyszerszedést

Gondoljuk át jó előre, ha olyan vényköteles gyógyszereket szedünk, amelyek hatással lehetnek a bőrünkre, és beszéljük meg orvosunkkal a tetoválás lehetséges időzítését. A Journal of the American Academy of Dermatology című folyóiratban megjelent áttekintés szerint a sebgyógyulás és a rendellenes hegesedés összefüggésbe hozható a szájon át szedhető retinoidokat szedő és sebészeti beavatkozásokon átesett betegekkel.

Ennek elkerülése érdekében az időzítés kulcsfontosságú. Egyesek még mindig azt javasolják, hogy a beavatkozások előtt 6-12 hónappal hagyjuk abba a gyógyszer szedését, mivel némelyik befolyásolhatja a bőr érzékenységét és a gyógyulási folyamatot, ezért fontos, hogy tisztában legyünk a lehetséges problémákkal.

1-3 hónappal korábban: Tájékozódás

Sok teováló művészhez jó előre le kell foglalni az időpontot, ezért tájékozódjunk, kihez mennénk. Fontos, hogy addig kutassunk, amíg csak szükséges, hogy megtaláljuk a megfelelő művészt a tetoválásunk típusához.

Érdemes a kutatást jóval korábban kezdeni, ideális esetben több héttel vagy akár hónapokkal a tetoválás kívánt időpontja előtt, olvassunk véleményeket, és akár személyesen is nézzük meg a tetováló stúdiókat, hogy meggyőződjünk a tisztaságukról és a professzionalizmusukról.

1-2 héttel korábban: Tekintse meg a vérét

Lehet, hogy túlzónak tűnik, de valójában sokat segíthet, ha tudjuk, milyen típusú a vérünk, különösen, ha a tetoválásunk olyan helyen lesz a testünkön, amely természetesen sokat vérzik. Ha olyan területen lesz, ahol nagy az érrendszeri vérellátás, mint például a fej vagy a nyak, illetve a kézfejek és a lábfejek, akkor érdemes megfontolnunk, hogy a tetoválás időpontja előtt növeljük a zöld leveles zöldségek fogyasztását. Ezek magas K-vitamin-tartalmúak, ami potenciálisan segíthet a vérzés csökkentésében.

Emellett nem szabad fogyasztanunk semmit, ami miatt jobban vérezhetünk. Ha táplálékkiegészítőket szedünk, két hétig tartózkodjunk mindentől, ami ginkgót, fokhagymát, ginzenget és E-vitamint tartalmaz.

1 héttel előtte: Kerüljük a napot

A strandolás vagy a túl sok idő eltöltése a szabadban a tetoválás előtt rossz ötlet. Kerüljük a túlzott napozást, mivel a leégett bőrt nem lehet tetoválni. Ráadásul, ha lebarnultunk, a tetoválás színei kezdetben másképp fognak megjelenni, mint amikor a bőrünk újra kivilágosodik.

Előző nap: Kerüljük az alkoholt

Nemcsak alkoholos befolyásoltság alatt ne tetováltassunk, hanem már az előző este is kerüljük az italt. Ugyanez vonatkozik a koffenire is. Ezek az anyagok fokozhatják a vérzést, ami hatással lehet a tetoválási folyamatra és a végeredményre. Ráadásul az alkoholfogyasztás után megváltozhat a fájdalomérzet és a fájdalomra adott reakció.

Az előző este: A bőr előkészítése

A bőr hidratált, hidratált és szőrtelenített állapotba hozása összességében segít a tetoválásodon. "A tetoválás előtti este a bőrt szükség esetén le kell borotválni, antibakteriális szappannal megtisztítani, és hidratáltan kell tartani" - mondja Love, aki megjegyzi, hogy "a tetoválóművész ezt valószínűleg megismétli, amikor megérkezel". Bustos szerint "nem szabad túlságosan száraz, irritált, horzsolásos vagy fertőzött bőrrel belépni a tetoválásra", és mindenki egyetért abban, hogy a hámlasztást kerülni kell a tetoválás előtt, mivel az irritálhatja a bőrt. Wave hozzáteszi, hogy jobb, ha teljesen kihagyod a borotválkozást, ha nem vagy biztos benne, hogy el tudod kerülni a bőr vágását.

Az előző éjszaka: megfelelő alvás

A jó éjszakai alvás elengedhetetlen a sikeres tetováláshoz. A megfelelő alvás felkészíti a testet és az elmét a tetoválással járó traumára, és a gyógyulási folyamatban is fontos szerepet játszik.

A minőségi alvás emellett az immunrendszerünket is segíti. Az alváshiányt feltétlenül el kell kerülni a tetoválás előtt, mert bár nagyon valószínűtlen, hogy egy rosszul alvó éjszaka különbséget tesz, a hosszan tartó alváshiány (hét-nyolc óránál kevesebb) többek között csökkentheti a fertőzések elleni küzdelem képességét, ami növelheti az újonnan tetovált bőr elfertőződésének kockázatát.

Aznap: tápláló étkezés

A tetoválás előtt fogyasszunk egészséges ételt. Ez segít koncentrálni és fenntartani a vércukorszintet. Kerüljük az olyan ételeket, amelyek evés után kellemetlenül érzik magukat a gyomrunkban, mivel lehet, órákig fogunk ülni a tetoválás miatt.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock