Elon Musk

Elon Musk elbocsáthatja a Twitter alkalmazottainak egy részét

Első megbeszélését tartotta Elon Musk a Twitter alkalmazottaival, mióta áprilisban ajánlatott tett a platform megvásárlására, ahol a lehetséges létszámleépítésekre utalt.


A Twitter alkalmazottaival csütörtökön folytatott széleskörű videóhívás során Elon Musk elmondta, hogy a cég elbocsátásai a vállalat pénzügyi helyzetétől függnek majd, írja a BBC.

„A vállalatnak valóban egészségesnek kell lennie. Jelenleg a költségek meghaladják a bevételeket. Bárkinek, aki... jelentős mértékben hozzájárul, nem kell aggódnia”

– mondta.

Ugyanakkor nem adott tájékoztatást az átvételi tárgyalásokról, és a Twitter alkalmazottai egy belső kommunikációs csatornán fejezték ki csalódottságukat az üzletről és a dolgozók kompenzációjáról alkotott nézeteivel kapcsolatban.

Musk, aki az elektromos járműveket gyártó Tesla és a SpaceX rakétatársaság főnöke, a találkozón a földön túli élet lehetőségéről is beszélt, bár azt mondta, hogy nem látott „tényleges bizonyítékot a földönkívüliekre”.

„Elutazhatunk más csillagrendszerekbe, és megnézhetjük, hogy vannak-e ott idegen civilizációk?”

– tette fel a kérdést, hozzátéve, hogy a platform segíthet a „civilizációnak és a tudatosságnak”.

A SpaceX alkalmazottainak egy csoportja csütörtökön a vállalat vezetőinek írt belső levelében Muskot „a figyelemelterelés és a zavar gyakori forrásának” nevezte.

Közben a nap folyamán 258 milliárd dollárra perelte be őt a Dogecoin kriptopénz egyik befektetője, aki azzal vádolta, hogy piramisjátékot működtetett az árfolyamának felhajtása érdekében.

A New Yorkban benyújtott kereset szerint Musk „a világ leggazdagabb embereként elfoglalt piedesztálját arra használta fel, hogy a Dogecoin piramisjátékot működtetve és manipulálva profitot, a nyilvánosság és szórakoztatás céljából”.

A hónap elején Musk azzal fenyegetőzött, hogy visszalép a felvásárlási ajánlattól, és azzal vádolta a Twittert, hogy meghiúsította, a kéréseit, hogy többet tudjon meg a felhasználói bázisáról.

A szabályozó hatóságoknak benyújtott levelében azt mondta, hogy joga van saját mérést végezni a spam-fiókokról. A levél hivatalossá tette a hetek óta húzódó vitát, miután kijelentette, hogy az üzletet további információkra várva felfüggesztették.

A vállalat részvényei csütörtökön a New York-i kereskedés végén 37,36 dolláron álltak darabonként, jóval Musk 54,20 dolláros ajánlati ára alatt.

Nyitókép: Getty Images for The Met Museum Vogue / Dimitrios Kambouris