Egy férfi virágot visz a barátnőjének

4 dolog, amivel észrevétlenül eltaszítod a párodat

Életünk során már mindannyian tapasztaltuk legalább egyszer, hogy a párunk szépen, lassan, észrevétlenül eltávolodott tőlünk. Sok esetben ennek nem találhatjuk az okát, pedig előfordulhat az is, hogy mi idéztük ezt az állapotot elő. Íme néhány dolog, amivel észrevétlenül eltaszítjuk magunktól a partnerünket.


1. Kizárod a partneredet a komoly döntésekből

Ha elkötelezett kapcsolatban élsz, a partneredet is be kell vonnod a magán- vagy szakmai életeddel kapcsolatos komoly döntések meghozatalába. Például, ha előléptetést kapsz és emiatt egy másik városba kell költöznöd, de te nem beszéled ezt át a pároddal, azzal kizárod őt. Az ilyen lépésekkel pedig ellökjük magunktól a másik embert.

Tony Robbins párkapcsolati coach szerint a közös döntéshozatal segíthet a partnereknek megérteni egymás nézőpontját. Itt ez bizalomhoz, tisztelethez és jobb kommunikációhoz vezet a kapcsolatotokban.

2. Másokat helyezel a párod elé

Ha másokat a párod elé helyezed, az negatívan befolyásolhatja a kapcsolatotokat. Ha a párod az egyetlen személy a kapcsolatotokban, aki erőfeszítéseket tesz azért, hogy minőségi időt töltsetek együtt, az azt mutatja, hogy nem tekinted a partneredet egyenrangú félként és nem ő jelenti a prioritást számodra. Ez szép lassú elhidegüléshez vezet.

3. Hamis ígéreteket teszel neki

A nem teljesített ígéretek számtalan problémának nyithatnak utat. Ez a kapcsolat megszakadásához vezethet, ugyanis hatással van a bizalomra is.

A hamis ígéretekkel reményt adunk, amit, ha nem tudunk betartani, szerte foszlanak. Ez pedig a bizalom teljes hiányához vezet majd, ami működésképtelenné teszi a kapcsolatot.

4. Nem szívből kérsz bocsánatot

Amikor egy kapcsolaton belül érdekellentét vagy vita lép fel, a legjobb, ha megpróbáljuk megbeszélni és megoldani a problémát. Ehelyett azonban, ha úgy döntesz, hogy inkább csak gyorsan bocsánatot kérsz, de azt nem gondolod komolyan, csak azért, hogy túl legyetek a vitán, az nagyobb problémát okozhat, mint maga az eredeti vita. A másik fél mindig érzi, ha a bocsánatkérés nem őszinte vagy nem szívből jövő, így ezt nincs is értelme erőltetni.

Fotó: Shutterstock

(Make Me Better)