Nem mindegy, hogyan tárolod az epret – így romlik kevésbé

Nem mindegy, hogyan tárolod az epret – így romlik kevésbé

Veled is előfordult már, hogy a tökéletes, friss eperszemek, amiket csak pár napja vásároltál a boltban, máris elkezdtek megromlani? Nem csak a gyümölcs ára miatt frusztráló jelenség ez, hanem az ételpazarlás miatt is, hiszen rengeteg eperszem végzi a kukában. Szerencsére vannak módszerek, amikkel sokáig frissen tarthatjuk a bogyós gyümölcsöt.


Hogyan kellene tárolni az epret?

Ha az epret megfelelően tároljuk a hűtőszekrényben az alábbi módszerek valamelyikével, akkor akár egy hétig is friss maradhat. Fogyasztás előtt azonban mindig ellenőrizzük a szemeket penész és a romlás egyéb jelei miatt.

Eper a roml\u00e1s h\u00e1rom szakasz\u00e1banFotó: Shutterstock


Ez is érdekelhet: Ez a 7 legegészségesebb gyümölcs a világon

Tippek az eper tárolására:

1. Tedd légmentesen zárható üvegedénybe

A még mosatlan epret tedd át egy üveg élelmiszertároló edénybe vagy befőttesüvegbe, és győződj meg róla, hogy az jól záródik.

2. Papírtörlő módszer

Helyezz egy tiszta, száraz papírtörlőt egy edénybe és tedd rá a még mosatlan eperszemeket. Ezután zárd le a fedelével és tedd a tárolóedényt a hűtőbe.

3. Ecetes oldat

Az epreket áztasd néhány percig ecetes oldatban (egy egység fehér ecet és három egység víz). Ezután csepegtesd le a szemekről, töröld szárazra és helyezd egy tiszta papírtörlőre az üvegedényben. Tedd rá a fedelet és tárold a hűtőben.