Itt a szezon – nyárindító epres koktélok
Az alábbi egyszerű epres koktélreceptek tökéletesek a nyári kortyolgatáshoz.
1. Epres daiquiri
Összetevők:
- 500 g eper, hámozva
- 200 g jég
- 10 cl rum
- 1/2 lime leve
- 1-2 evőkanál cukorszirup, opcionális
Díszítés:
- 2 szelet lime
- 1 félbevágott eper
- 2 koktélpálca
Elkészítés:
Turmixoljuk le az epret, majd az így kapott pürét nyomjuk át egy szitán, hogy eltávolítsuk a magok egy részét. A szitált pürét ismét tegyük a turmixgépbe, és adjuk hozzá a jeget, a rumot, 1-2 evőkanál cukorszirupot, attól függően, hogy mennyire szeretjük édesen az italokat és a lime levét. Turmixoljuk újra, és osszuk el a keveréket 2 martinis pohárban.
Díszítésként fűzzük fel a lime-szeleteket és az epret a koktélpálcikákra, és helyezzük a pohár szélére, majd azonnal tálaljuk.
Fotó: Shutterstock
2. Eper gin
Hozzávalók:
- 700 ml-es üveg gin
- 400 g eper, felszeletelve
- 100 g porcukor
Elkészítés:
Keverjük össze a gint az eperrel és a porcukorral egy nagy tálban, majd öntsük egy 1,5 literes sterilizált üvegbe. Tároljuk a hűtőben, és három héten át kétnaponta keverjük meg. Kávészűrőn vagy muszlinszöveten keresztül szűrjük le a tálaláshoz.
3. Frosé
Hozzávalók:
- 1 üveg száraz rozé
- 300 g eper, hámozva és félbevágva
- 50 g porcukor
- 1 citrom leve
Elkészítés:
Öntsük az üveg rozét egy mély sütőedénybe, és óvatosan tegyük a fagyasztóba egy éjszakára. Másnap keverjük össze az epret a cukorral, és hagyjuk állni 30 percig, amíg az eper elkezd levet ereszteni. Turmixoljuk össze a fagyasztott rozét, az epret, a cukrot és a citromlevet, majd osszuk szét több pohárban, hogy elkészüljön a frissítő nyári koktél.
Nyitókép: Shutterstock