Egy lány falnak dőlve imádkozik

Hallottál a Repülő Spagettiszörnyről? Ez a világ 6 legfurcsább vallása

Az emberiség már az idők kezdete óta szeretne hinni valamilyen magasztosabb létezőben. Ennek okán alakultak ki a különböző vallások, némelyikük viszont egy kicsit elborultra sikerült. Alábbi cikkünkben a világ hat legfurcsább vallását gyűjtöttük össze, melyekről mindenkinek tudni kell.


Pasztafarianizmus

Ez a vallás 2005-ben született, így egy viszonylag új irányzatnak számít. Rövid idő alatt nagyon sok követője lett, viszont az istensége teljesen különbözik bármilyen más felekezet feljebbvalójától. A hívek elképzelése szerint a Repülő Spagettiszörny nagyjából 5 ezer évvel napjaink előtt kicsit többet ivott a kelleténél, majd részegen megteremtette a ma ismert világot.

Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú

Maradva a természetfeletti lényeknél, néhányan a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvúban hisznek. A tagok szerint ez a lény egy nő, aki az egész világegyetem teremtéséért felelős. Valójában ez a vallás egy szatíraként jelent meg a többi istenhit kigúnyolására, a tagok közötti vita tárgyát pedig az képezi, hogy vajon a mitikus lény lopkodja-e az emberek zoknijait. Végül is ez megmagyarázná, mitől tűnnek el olyan gyakran mosás közben.

Presleyterian Church

Elvis Presleyt életében a rock királyaként tartották számon, halála után viszont Szent Elvisként. Legalábbis egy csoport tagjai biztosan, akik naponta egyszer Las Vegas irányába fordítják figyelmüket, valamint életükben legalább egyszer elzarándokolnak Gracelandbe. 31 törvényt állapítottak meg az alapítók, melyek mindegyike Elvis egykori kedvenc termékeihez kapcsolódik, például a Pepsihez és a mogyoróvajhoz.

A követői valószínűleg nagyon várják már az Elvis életét bemutató életrajzi filmet, melyet az énekes unokája is megtekintett. Véleményéről és további részletekről egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.

Maradonian Church

Természetesen nem a világhírű énekes az egyetlen, akinek saját egyháza lett. A világ egyik legnagyobb futballistája kétségkívül Diego Armando Maradona volt. Az ő életére épülő vallást 1998-ban hozták létre és azóta több országban is elterjedt.

Jediizmus

George Lucas klasszikussá vált történetét rengetegen imádják, többen pedig egyenesen vallásba foglalták a filmek, valamint a könyvek és a képregények ismeretét, a jediképzéseket és még az Erő létezését is. Bár több felekezete is létezik a jediizmsnak, viszont a legnépszerűbb az, melyben az Erőt Isten megnyilvánulásának tartják.

Szcientológia

A szcientológiát 1954-ben alapította az amerikai sci-fi író, L. Ron Hubbard. Hívei szerint az emberek halhatatlan szellemi lények, akik elfelejtették valódi természetüket, és akiket Xenu, a Galaktikus Föderáció diktátora egy űrhajón hozott ide. Hollywoodban vannak olyan színészek, akik ehhez a társasághoz tartoznak, többek között a Top Gunban is szereplő Tom Cruise is.

Nyitókép: Unsplash/Ben White