Esküvő, középen az ifjú pár virágszirmokkal megszórva

Egy mondat, ami megmentheti az esküvőd napját

Ezt a tanácsot érdemes megfogadni.

„Nem az a lényeg, hogy mi romlik el, hanem az, hogy hogyan reagálsz”

– mondta Rachel Bowie-nak egy ismerőse, a PureWow újságírójának az esküvője előtt, aki szerint erre az egy mondatra sok év házasság után is jól emlékszik.

Az ismerős elmagyarázta, hogy bármennyire is aprólékosan megtervezzük a szertartást, a koktélórát, a fogadást, lesznek bakik. Ez már csak így van. Lehetnek nagyobbak is, de biztosított minket többnyire apró pillanatok lesznek, amelyek nem úgy mennek, ahogyan elterveztük. De nem számít, mi történik, csak olyan nagy (vagy kicsi), amilyenné ti teszitek. És utólag, amikor mások visszaemlékeznek, senki sem fog emlékezni a rosszul sikerült részletekre, de arra igen, hogyan reagáltál rá.

Bowie hozzáteszi, az esküvő napján óriási felhőszakadás volt, ráadásul az esküvői koordinátoruk elfelejtette kitenni a vendégkönyvet, így az újdonsült házaspárnak kellett a barátokat és a családot hajkurászniuk, hogy írjanak bele valamit.

„És az esküvő után a nagyszerű tervem, hogy mindenki Uberrel menjen az afterpartyra egy helyi bárba, kudarcba fulladt, mert nem volt elég sofőr egy forgalmas péntek este New Yorkban, így sokan (köztük én is) az út szélén ragadtunk.”

Bowie-nak azonban eszébe jutott az ismerős barát tanácsa, miszerint nem az a lényeg, hogy mi romlik el, hanem az, hogy hogyan reagálsz.

„Nem, az arcom nem volt tele vakolva hurrá optimizmussal. De a mottó a káosz közepette egyfajta kontrollt adott nekem. Választhattam, hogy nagy ügyet csinálok-e ezekből a dolgokból... vagy sem. Az én helyzetemben ezek az apró csuklások pontosan ilyenek voltak – aprók. Valószínűleg az eső rontotta el leginkább az eseményt, de ha duzzogni vagy dührohamot kapni kezdtem volna, akkor igaz, hogy a vendégeim is így emlékeztek volna az alkalomra. Nem tudtam változtatni rajta, úgyhogy beletörődtem. Vettünk esernyőket. Papírtörlővel szárítottam meg a cipőmet. Az élet megy tovább.”

Utólag belegondolva, azok a dolgok, amelyek nem a tervek szerint alakultak, gyakran a legjobb emlékekké válnak egy-egy alkalomról. Bowie szerint például a taxik hiánya azt jelentette, hogy 30 percet beszélgethetett és nevetgélhetett a holdfényben a Manhattan-híd alatt a násznép nagy részével.

Nyitókép: Shutterstock