Tudod, milyen sorrendben kell enni a tányéron lévő ételeket?
Előtted egy tál burgonyapüré brokkolival, melyikhez nyúlsz előbb? Mielőtt belemerítenéd a villád a krumpliba, érdemes egy picit elgondolkodni, feltéve ha az étkezés után is jól akarod magad érezni a bőrödben.
Jessie Inchauspé biokémikus az alábbi videóban arra figyelmeztet, hogy az elfogyasztott ételek sorrendje igenis számít, ha az egészséges anyagcseréről van szó.
A megfelelő sorrend az lenne, hogy először a zöldségeket kóstoljuk, utána a fehérjét és a zsírokat, végül a keményítőket és a cukrokat.
„Amikor étkezés közben először a zöldségeket esszük meg, a zöldségekben lévő rostok a gyomrunkban, majd a felső bélrendszerünkben landolnak, ami sűrű hálóval bevonja a bélfalakat"
− magyarázza Inchauspé a videóban.
„Ezután bármilyen keményítőt vagy cukrot fogyasztunk, az már kisebb mértékben szívódik fel a véráramunkba, ezáltal nem emelkedik meg hirtelen a glükózszintünk."
A biokémikus szerint érdemes étkezés előtt egy evőkanál pohár vízben feloldott ecetet is meginnunk, étkezés után pedig sétáljunk egyet, ezekkel a trükkökkel is kiegyenlíthetjük a vércukorszintünket.
From Your Site Articles
- Íme 7 epét kímélő étel - IN ›
- A 6 legjobb szívbarát diéta - IN ›
- Kutatók szerint ez az étrend lehet a hosszú élet titka - IN ›
- Ez a diéta csökkentheti a koleszterin-és vércukorszintet - IN ›
- Először mutattak ki összefüggést az étrend, a szem egészsége és az ... ›
- Megvan a hosszú és egészséges élet titkát garantáló étrend - IN ›