Kék farmernadrágok összehajtva, egymáson

Ilyen gyakran kellene mosni a farmernadrágod

Meg fogsz döbbenni.

Tan France divattervező nemrég a Jennifer Hudson Show-ban beszélt arról, milyen gyakran kellene kimosni a farmernadrágunkat, sokan megdöbbentek.

Vannak, akik minden viselés után kimossák, ugyanúgy, mint minden más ruhadarabot. Mások két-három alkalmat adnak kedvencüknek, mielőtt a mosógépbe kerülne. De csak nagyon kevesen vannak, akik mondjuk tíznél többször hordják, mielőtt kimossák.

Ha Tan France-on múlna, a farmerünk kétszer ennyi ideig tartana.

Arra a kérdésre, hogy szerinte milyen gyakran kellene kimosni a farmerját, Tan elmondta, hogy nem túl gyakran.

„...azt mondanám, hogy minden huszadik viselés után. Figyelj! Tudom, hogy szerinted ez undorító, de találj egy olyan módszert a tisztításukra, ami nem feltétlenül mosás. [Ha kimosod őket, akkor kifakulnak, és tönkreteszed az illeszkedésüket. A helyedben én egy fagyasztózacskóba tenném őket, és betenném a fagyasztóba, hogy elpusztítsam a baktériumokat”

Természetesen a TikTok-felhasználóknak is volt mondanivalójuk Tan mosási tippjeiről.

A kommentelők közül sokan eléggé meglepődtek Tan kijelentésén, valaki szerint kifejezetten igénytelen ennyi ideig nem mosni a nadrágunkat, míg más azt írta, hogy a farmere közvetlenül mosás után áll a legjobban rajta.

Nem Tan az egyetlen divatszakértő, aki sokkolta az embereket farmermosási szokásaival. Chip Bergh, a Levi's vezérigazgatója egyszer bevallotta, hogy tíz évig nem tette be kedvenc farmerját a mosógépbe, hogy ne kopjon el az anyag. Ez néhány évvel ezelőtt történt, de a CNN-nek adott újabb interjújában a Levi's főnöke elárulta, hogy a szóban forgó párat még mindig nem mosta ki.

„Ha beszélsz igazi farmerrajongókkal, mindannyian egyetértenek abban, hogy soha nem szabad egy farmert a mosógépbe tenni. Én szúrópróbaszerűen tisztítom a farmerjaimat, ha mosásra szorulnak, legrosszabb esetben kézzel mosom őket. Szeretem a farmereimet, és nagyon vigyázok rájuk.”

De mi a helyzet Tan tippjével, ami a fagyasztóba rakást illeti?

Bergh szerint ez egy legenda.

„Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de megfagyasztja a baktériumokat, és amikor kijönnek a fagyasztóból, a baktériumok még mindig ott vannak.”

Szerencsére létezik egy olyan arany középút, amellyel vizet és időt takaríthatunk meg anélkül, hogy úgy éreznénk, hogy piszkos ruhát viselünk.

„A farmerek élettartamának megőrzésében vitathatatlanul a legkritikusabb tényező a mosások számának korlátozása. Tíz hordásonként egy jó ökölszabály, és mindig ragaszkodj a rövid, hideg mosási ciklushoz, hogy megőrizd a formát, a minőséget és a színt. A harminc fok a legjobb”

– magyarázza Lennie Law, a Spoke divatmárka házon belüli stílusszakértője.

A farmerek gyakori mosása nagy mennyiségű víznek teszi ki őket, ami kifakult színt eredményez, miközben a mosógép dobja is elhasználhatja az anyagot az idő múlásával.

Tehát tíz hordásonként egy mosás. Ez olyan víztakarékos, pénztakarékos és időtakarékos kihívásnak hangzik, amibe bele tudunk vágni.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock