Egy pár fehér cipő rózsaszín háttéren, jobb oldali piszkos, bal oldali tiszta

Így tisztítsuk meg a fehér cipőket, hogy újnak tűnjenek

Imádjuk, mert elegáns és sportos, de a fehér cipő nyilvánvalóan könnyebben piszkolódik be színes társainál. A jó hír az, hogy a fehér tornacipő tisztítása egyszerű, és talán már meg is van minden eszközünk hozzá.

1. Szappan és víz

A meleg szappanos víz jó alap szinte bármilyen otthoni tisztításhoz, beleértve a fehér tornacipőket is. Keverjünk össze szappant, kézmosószert vagy kímélő mosófolyadékot meleg vízzel. Ezután puha tisztítókendővel vagy régi fogkefével vigyük fel a cipőre.

2. Fogkrém

Fontos, hogy egyszerű, fehér fogkrémet válasszunk, amely nem tartalmaz semmilyen színt vagy géles részt. Ezután egy régi fogkefével vagy ruhával vigyük fel azt a fehér tornacipőre, és óvatosan súroljuk le a foltokat. Egy kis vizet is adhatunk hozzá, hogy szappanosabb állagú legyen, majd töröljük le egy nedves ruhával.

3. Szódabikarbóna

Keverjünk össze 1 evőkanál szódabikarbónát 2 evőkanál meleg vízzel, hogy pasztás állagot kapjunk. Készítsünk belőle annyit, amennyit a cipőre kenünk, hagyjuk megszáradni, majd egy cipőkefével vagy egy fogkevéfel egyszerűn keféljük le. Fehér vászon vagy szövet esetén 1 evőkanál vizet helyettesíthetünk fehér ecettel, de ha bőr vagy hasonló felületű fehér tornacipőt tisztítunk, érdemes először egy foltpróbát végezni.

4. Hígított fehérítőszer

A fehérítő nagyon maró hatású, ezért győződjünk meg róla, hogy eléggél hígított, mielőtt kipróbálnánk ezt a lehetőséget a fehér tornacipőn. Alkalmazzuk 1 rész fehérítőszer és 5 rész víz keverékét, és a cipő nyelvét vagy egy másik, kevésbé látható részét használjuk a foltpróbához. Vigyük fel a fehérítőoldatot, majd öblítsük le vízzel, vagy töröljük át egy tiszta, nedves ruhával és hagyjuk megszáradni.

5. Szennyeződést eltávolító radír

A szupermarketekben és drogériákban is kapható terméken csomagolásán mindig ellenőrizzük, hogy szövetre, szintetikus anyagra vagy bőrre is használható-e, majd kövessük az utasításokat.

Tipp: Ha kétségeink vannak, mindig végezzünk szúrópróbát a cipő tisztítása előtt. Ez segít megelőzni az anyag károsodását, és biztosítja, hogy az fehér maradjon.