Mit feltételeznek rólad az emberek első ránézésből?

Mit feltételeznek rólad az emberek első ránézésből?

Valószínűleg kicsit sem meglepő, ha azt mondjuk: az emberek irtó könnyen ítélkeznek első ránézésből és emiatt a külsőségek igenis számítanak. De vajon mit feltételeznek rólunk az emberek első ránézésből?


A látottak alapján következtetéseket vonunk le.

Egy Nuria Tolsá-Caballero és Chia-Jung Tsay által írt tanulmányban a szerzők azt tárgyalják, hogy milyen gyorsan következtetünk személyiségjegyekre pusztán a látvány alapján. Érdekes módon, a rendelkezésre álló vizuális jelek sokaságát figyelembe véve, az egyik olyan tulajdonság, amelyről a leggyorsabban alkotunk vélemény, az a kompetencia.

Ha belegondolunk egy állásra az első, ami alapján kiválasztják a jelentkezőket, szintén vizuális információk alapján történik, és így ítéljük meg mások kompetenciáját is, sokszor elhanyagolva fontosabb információkat. Olyan adatokat dolgozunk fel, amelyek fényképen láthatók, beleértve az arc jellemzőit, vagy a ruházatot.

A tanulmány szerint ezek a benyomások kevesebb, mint 100 milliszekundum alatt alakulnak ki. Annak ellenére, hogy ilyen gyorsan alakul ki, az arc kompetenciájának megítélése óriási hatással lehet arra, hogy kit választunk ki státusz- és hatalmi pozíciókra, sőt, még a fizetések meghatározását is befolyásolhatja.

Választás szemmel.

A vizuális bírálat a választásainkra is hatással van. Ez lehet párkapcsolati, baráti vagy akár politikai választás is. Ez azért is van, mert a személyesen nem ismert emberek értékelésénél nagyobb valószínűséggel használjuk az első benyomásunkat, amit vizuálisan alakítunk ki.

A tanulmány során azt is megfigyelték, hogy a politikában kevésbé jártas szavazókat a jelöltek fotói befolyásolják egy általános választáson, míg azok, akik jobban képben voltak a politikusokkal, nem engedték magukat befolyásolni a fotók alapján.

Ez azt is jelenti, hogy a vizuális jelzések olyannyira befolyásolhatnak minket, hogy releváns információkat is képesek vagyunk teljesen figyelmen kívül hagyni tőlük.

A tanulság az, hogy akár szavazólapot adunk le, akár új alkalmazottat veszünk fel, a külsőségek számítanak, de talán nem úgy, ahogyan azt automatikusan feltételeznénk. Abban egyetérthetünk, hogy az emberek személyes megismerése a legjobb módja annak, hogy megbízható személyiségprofil alakuljon ki bennünk.