egy nő és egy férfi összenevetnek

Kerüld ezt a 6 viselkedést, ha nem akarod elriasztani a rendes pasikat magad mellől

Egyetlen épeszű ember sem kezd bele egy kapcsolatba azért, hogy tönkretegye, mielőtt még elkezdődne. Az élet tartogat elég kihívást így is. Mégis sok nő szabotálja a potenciálisan nagyszerű kapcsolatot, mielőtt az még egyáltalán beindulna. Miért történik ez?


Talán te is azok közé tartozol, akik szabotálják magukat, amikor felbukkan egy jó férfi, miután hónapokig siránkoztál a rossz randik miatt. Miért ijeszted el a szőke herceget abban a pillanatban, amikor felbukkan? A válasz egyszerű − túl sokat akarsz, túl hamar. Ennek eredményeképpen kísérted a sorsot (vagyis megpróbálod erőltetni a dolgokat), ahelyett, hogy engednél a hiteles kapcsolat szerves áramlásának.

Nézzük meg sorra azokat a gyakori dolgokat, amikkel elkergetjük a jó pasikat, és rontjuk az esélyünket egy teljes kapcsolatra.

​1. Elkötelezettséget követelsz

A randizás első heteiben (néha hónapjaiban) ne mondd egy férfinak, hogy csak elkötelezett kapcsolat érdekel. Hagyd, hogy a dolgok természetes módon összeforrjanak, mert ez a cselekedet teljesen elzárja a férfit. Két dolgot utál szinte minden férfi: az egyik az, amikor úgy érzik, manipulálva vannak, a másik pedig a nyomás. Ne próbáld meg erőltetni a kívánt eredményt!

Maradj figyelmes, miközben pozicionálod magad, hogy megkapd azt, amit igazán szeretnél. A férfiak vonzódnak a magabiztos nőkhöz. Ahogy a kapcsolat előrehalad, mindketten tudatosan fogtok dönteni arról, hogy több minőségi időt töltötök-e együtt. Ne egy önkényes elköteleződési nyilatkozatra koncentráljatok, inkább ismerjétek meg egymást.

​2. Paranoiásan viselkedsz

A paranoiás emberek gyanakvóan és irracionálisan viselkednek, és a dolgokra nem gyakorlatias (inkább drámai) módon reagálnak. A helyzetet tovább rontja, hogy a paranoia negatív önbeteljesítő jóslatokat hoz létre. Az igazság: legtöbbször pontosan azt kapod az élettől, amit vársz tőle, tehát ha a legrosszabbra számítasz, pontosan azt fogod létrehozni. De amikor jó, tisztességes, becsületes emberek vannak körülötted, a gyanakvó gondolkodásmód bizonytalannak és rendkívül sértőnek tűnik.

​3. Már nem mutatod ki a valódi énedet

egy n\u0151 \u00e9s egy f\u00e9rfi s\u00e9t\u00e1lnak \u00e9s besz\u00e9lgetnek

Fotó: Unsplash

Az egyik legrosszabb dolog, amit egy kapcsolatban tehetsz, hogy magamutogatásból operálsz. A színlelés nem vonzó, a hitelesség ellenben vonzza a férfiakat. Azt akarod, hogy valóban beléd szeressen? Légy az igazi önmagad, sebezhetően! Ha nem tud elfogadni a legrosszabb formádban, akkor nem érdemel meg a legjobb formádban.

​4. Túl sok mindent feltételezel

Minden kapcsolat első 60 napja után a rajongás elmúlik, és kezdenek beindulni az elvárások és a feltételezések. Ilyenkor a múltbeli tapasztalatok, legyenek azok jók vagy rosszak, közbeszólhatnak − még a legígéretesebb kapcsolatot is veszélybe sodorva. Elkezdesz feltételezéseket gyártani ahelyett, hogy nyíltan kommunikálnál a dolgokról, a félreértés viszont helyrehozhatatlan töréseket okozhat, és tönkretehet egy potenciálisan csodálatos kapcsolatot. Ebben az időszakban kell megtanítanunk a másiknak azt is, hogyan bánjon velünk.

​5. Nem kommunikáltok világosan

Mondd ki, amit gondolsz, és gondold komolyan, amit mondasz! Ha bárkivel partneri kapcsolatban állsz, akár üzleti, akár személyes okokból, a kommunikáció egyértelműsége elengedhetetlen. Ez még inkább létfontosságú a romantikus kapcsolatokban. A jó kommunikáció a kezdet, de a tiszta, átlátható beszélgetés minden egészséges kapcsolat éltető eleme.

​6. Úgy viselkedsz, mintha még mindig elérhető lennél

egy n\u0151 fl\u00f6rt\u00f6lve n\u00e9z egy f\u00e9rfira

Fotó: Shutterstock

Ha fontos számodra a kapcsolat, akkor amikor egyedül vagy (vagy a barátaiddal), viselkedj úgy, mintha a partnered jelen lenne. „Ne hagyd, hogy a jót rosszként emlegessék." Másképp fogalmazva, mindig figyelj oda a viselkedésedre. Ez különösen igaz, ha eljegyzést vagy házasságot fontolgatsz.

Az életben és a szerelemben nincsenek garanciák. Ami az egyik kapcsolatban működik, az a másikban nem fog. De mielőtt még megpróbálnád megtalálni az Igazit, tanuld meg élvezni az egyedül töltött időt magaddal! Ha te nem élvezed a saját társaságodat, miért élvezné bárki más? Végső soron a legjobb, amit tehetsz, hogy azzá válsz, akit keresel. Ha azzá válsz, meg fog találni téged.

Forrás: YourTango

Nyitókép: Shutterstock