Szerelmespár mélyen egymás szemébe néz

3 ok, amiért sok férfi képtelen szerelembe esni

Emlékszel arra, hogy mikor kaptál utoljára szerelmeslevelet egy pasitól? Kaptál már egyáltalán? És az általános iskola alsó tagozata természetesen nem számít. A legtöbb férfi manapság nem tud szerelmes lenni, melynek 3 fő oka lehet. Mutatjuk őket!


1. Túl korai intimitás. 

Ellentétben sokak gondolatával, mely szerint a férfiak akkor esnek igazán szerelembe, amikor intim kapcsolatba kerülnek valakivel, ez egy téves feltételezés. A férfiak ugyanis általában nem ekkor esnek szerelembe, hiszen az ágyba bújás önmagában nem teremt intimitást. Inkább leleplezi, hogy megvan-e vagy sem.

Az intimitás a kezdeti kémia körül forog, ami olyan gyorsan múlhat el, ahogyan jött. A közelség illúziója, amit az intimitás adhat, hajlamos elfedni azt a tényt, hogy mélyebb szinten valójában nem ismeritek egymást.

Ahhoz, hogy egy férfi beléd szeressen, hasznos, ha először emberként ismer meg téged.

2. Gyors tempó.

Vannak, akiknek szerelembe esni több idő. Ha nem adsz elég időt a partnerednek, hogy kialakuljanak a mély érzései, akkor meglehet, hogy sose fognak.

A kapcsolatok idő- és energiabefektetést igényelnek. Amikor egy férfi időt fektet abba, hogy megismerjen téged, mint embert, elkezdi megmutatni a jellemét.

A férfi lelassítása az egyik legjobb módja annak, hogy lehetővé tedd számára, hogy beléd szeressen. Bátorítsd a lelkesedését, de lassítsd le a tempóját.

3. Nem ajánlasz barátságot.

Sokan azt vallják, hogy a barátság és a szerelem két teljesen különböző dolog. Ami valahonnan nézve igaz is, de egyik sincs meg a másik nélkül. Szerethet-e igazán egy férfi, ha közben nem a barátod, vagy nem barátkozik veled?

A barátság megmutatja a férfi jellemét, akivel együtt vagy. Általában nem a kémia hiánya vet véget egy megromlott kapcsolatnak, hanem a barátság hiánya. Hiszen a kémia, ha elmúlik (már pedig elfog), akkor, ha nem marad barátság, semmi sem marad.

Nyitókép: Shutterstock