egy férfi és egy nő flörtölnek egymással

Ez az arckifejezés minden másnál hatékonyabb a flörtöléshez

Flörtölnél, de nem vagy benne biztos, hogy a másik veszi a jeleket? Vagy éppen az ellenkezője történik, és félreértik a kedves mosolyod? A tudósok rájöttek, hogy van egy arckifejezés, amit a férfiak biztosan felismernek és meg tudnak különböztetni a közönséges udvarias mosolygástól. Ezt vesd be, és nyert ügyed van!


A flörtölés leghatékonyabb kifejezése az oldalra fordított és kissé lefelé dőlő fej, az enyhe mosoly és a szemkontaktus.

Amikor a nők ezt az arckifejezést használják, a férfiak képesek felismerni és megkülönböztetni a közönséges udvarias mosolygástól vagy a semleges arckifejezéstől. A kifejezéstől a férfiak automatikusan a kapcsolatokra és a szexre gondolnak állapították meg a kutatók.

Általánosságban elmondható, hogy a férfiak meglehetősen gyengék az arckifejezések olvasásában. Általában az udvarias mosolygásba is romantikus érdeklődést látnak bele, ami félreértésekhez vezethet.

A következtetés a flörtölés leghatékonyabb arckifejezéseit vizsgáló tanulmányból származik.

Omri Gillath professzor, a tanulmány társszerzője elmondta:

Nagyon kevés olyan tudományos cikk jelent meg, amely szisztematikusan tanulmányozta ezt a jól ismert jelenséget. Egyik tanulmány sem azonosította a flörtölő arckifejezést, és nem tesztelte annak hatását.

A kutatók a hat vizsgálatuk során azt találtuk, hogy a legtöbb férfi képes volt felismerni egy bizonyos női arckifejezést, amely egyértelműen flörtölő magatartást mutat.

egy f\u00e9rfi \u00e9s egy n\u0151 mosolyogva besz\u00e9lgetnek egym\u00e1s mellett \u00e1llva

Fotó: Unsplash

A vizsgálathoz nőket akik közül néhányan hivatásos színésznők voltak kértek meg arra, hogy flörtölő arckifejezésekkel pózoljanak.

Kiderült, hogy egy arckifejezést a férfiak szinte általánosan felismertek flörtölés jeleként:

Lehajtott és féloldalra tartott fej, a szemek a férfi felé fordulnak, és enyhe mosoly. A boldog vagy semleges arckifejezésekhez képest a férfiak a szexre gondoltak, miután ezt az arckifejezést látták.

Gillath professzor hozzátette:

Eredményeink alátámasztják a flörtölő arckifejezés szerepét a kommunikációban és a párválasztás kezdeményezésében. Először sikerült nemcsak elkülöníteni és azonosítani a flörtölést jelentő arckifejezéseket, hanem a funkciójukat is feltárni – a kapcsolatokkal és a szexszel kapcsolatos asszociációk aktiválását.

Forrás: Spring

Nyitókép: Shutterstock