egy mosolygós fiatal nő zabpelyhet eszik reggelire, mellette almák és narancslé

Ezzel a reggelivel megduplázhatod a fogyást

Egy új kutatás szerint azok, akik az alábbi módon fogyasztják el a napi kalóriamennyiségüket, megduplázhatják a fogyást.


A tanulmány szerint a jó minőségű fehérjék, például a tojás, a görög joghurt és a sovány húsok reggelire történő fogyasztása fokozhatja a fogyást – számol be róla a Psyblog.

Ha reggelire fogyasztod a több kalóriát, az kétszeresen is megduplázhatja a fogyásod, állapították meg a kutatók. A több kalória reggelire történő fogyasztása összefügg a derékbőség csökkenésének nagyobb esélyével is.

Ha pedig a reggelihez valamilyen desszertet, például sütit vagy egy szelet csokoládétortát is fogyasztunk, összefüggésbe hozható volt a későbbi alacsonyabb inzulinszinttel és egészségesebb trigliceridszinttel, állapította meg egy korábbi tanulmány.

Általánosságban tehát elmondható, hogy azok az emberek, akik a nap folyamán korábban fogyasztják el a napi kalóriamennyiségüket, megduplázhatják a fogyást. Ennek ellenére a fiatalok több mint fele kihagyja a reggelit, állapították meg a kutatók.

Ez inspirálta Dr. Heather Leidyt, a friss tanulmány társszerzőjét:

Ez a tanulmány azt vizsgálta, hogy az elfogyasztott reggeli típusa javíthatja-e a súlykontrollt azoknál a fiataloknál, akik szokás szerint kihagyják a reggelit. Általában az emberek a tinédzserkorban alakítják ki az étkezési szokásaikat. Ha a tizenévesek már most képesek kialakítani a jó étkezési szokásokat, akkor az valószínűleg egész hátralévő életükben folytatódni fog.
egy anyuka \u00e9s kisfia reggeliznek

Fotó: Shutterstock

A vizsgálatban 28 túlsúlyos tinédzser vett részt, akiknek a fele magas fehérjetartalmú reggelit (35 g), a másik fele pedig normál fehérjetartalmú reggelit (13 g) kapott. A normál fehérjetartalmú reggeli tejből és gabonapehelyből állt, míg a magas fehérjetartalmú reggeli tojást, tejterméket és sovány sertéshúst tartalmazott.

A vizsgálatban részt vevő összes tinédzser arról számolt be, hogy a hét szinte minden napján kihagyja a reggelit.

Az eredmények szerint a magas fehérjetartalmú reggelit fogyasztó tizenévesek csoportja 400 kalóriával csökkentette napi táplálékbevitelét, és veszített a testzsírtömegéből, míg a normál fehérjetartalmú reggelit fogyasztó vagy a reggelit továbbra is kihagyó csoportok további testzsírt szedtek fel.

Ezek az eredmények azt mutatják, hogy amikor az egyének magas fehérjetartalmú reggelit fogyasztanak, a nap hátralévő részében kevesebb ételt visznek be. Ezenkívül a magas fehérjetartalmú reggelit fogyasztó tizenévesek glükózszintje stabilabb volt, mint a többi csoporté.

Nyitókép: Shutterstock