Fokhagymás, sült pirospaprikás és bazsalikomos humusz, pitával tálalva

Ez a sült fokhagymás humusz tökéletes fehérjével teli snack

A csicseriborsó tele van tápanyagokkal, rostokkal és növényi fehérjékkel, így amellett, hogy az alábbi humusz recept gyors és finom rágcsálnivaló, jótékony hatással van az egészségre.


A csicseriborsós-fokhagymás mártogatóshoz tökéletes kísérője a zöldség, például a paprika, sárgarépa, zeller, uborka és a koktélparadicsom.

Hozzávalók (3-4 adag)

  • 2 db 425 g konzerv csicseriborsó
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 3 evőkanál tahini
  • Olívaolaj, szükség szerint
  • Három citrom leve
  • Só és bors

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Ezután vágjuk le a fokhagymafej alját, csak annyira, hogy a gerezdek látszódjanak. Tegyük a fokhagymát alufóliára, és locsoljuk meg olívaolajjal.

2. Miután sóval és borssal fűszereztük a hagymát, tekerjük be a fóliával, tegyük egy tálcára és süssük kb. 30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Hagyjuk kihűlni, a szegfűszeget nyomkodjuk egy konyhai robotgépbe, majd adjuk hozzá a köményt és a tahinit.

3. Miután leöblítettük és lecsöpögtettük a csicseriborsót, tegyük a konyhai robotgépbe a többi hozzávalóval együtt. Az olívaolajat és a citromlevet addig csepegtessük, amíg a keverék simává nem válik.

4. Tálaljuk pitakenyérrel és nyers zöldségekkel.