cajun garnéla

Mennyei vacsora 20 perc alatt: cajun garnélarák kolbászos zöldséggel

Egyszerűen feldobhatod a garnélarákot, a szeletelt kolbászt és a színes zöldségeket egy kis olívaolajjal és cajun fűszerkeverékkel, és máris kész a gyors, de annál finomabb vacsorád. Mutatjuk, hogyan!


A legtöbb zsúfolt hétköznap estén a legutolsó dolog, amihez kedve van, az egy bonyolult vacsora elkészítése, nem is beszélve a mosogatónyi edény elmosogatásáról, miután befejezte az evést. Szerencsére az Alyssa Rivers új szakácskönyvéből, a The Tried & True Cookbookból származó Cajun garnélarák és kolbászos zöldség kevesebb mint 30 perc alatt összeáll és csak egy tálat és egy serpenyőt kell utána megtisztítanod.

Ennél a nyolc összetevőből álló gyöngyszemnél egyszerűbbet tényleg nem találunk. Egyszerűen dobd össze a garnélarákot, a szeletelt kolbászt és a színes zöldségeket olívaolaj és cajun fűszer keverékében, majd süsd őket tökéletesen a sütőben, és kész is!

A recept szerint spárgát, cukkinit és paprikát kell használni, de könnyedén helyettesítheted azzal, ami éppen kéznél van. (A sárgarépa, a paradicsom és a kelkáposzta is jó választás lehet.) A recept önmagában alacsony szénhidráttartalmú és keto-barát, de bátran tehetjük kiadósabbá az ételt, ha rizzsel, tésztával vagy burgonyával párosítjuk.

​Hozzávalók

cajun garn\u00e9la

Fotó: Shutterstock

  • 45 dkg nagy garnélarák, meghámozva és kibelezve
  • 40 dkg sertés- vagy csirkekolbász, szeletelve
  • 1 közepes cukkini, szeletelve
  • ½ csokor spárga, harmadokra szeletelve
  • 1 piros paprika, bordák és magok eltávolítva, apróra vágva
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál Cajun fűszer
  • Só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint

​Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  2. Egy nagy tálba tedd bele a garnélarákot, a kolbászt, a cukkinit, a spárgát és a paprikát. Add hozzá az olívaolajat és a Cajun fűszereket, és forgasd össze.
  3. Terítsd a garnélát, a kolbászt és a zöldségeket egyenletesen egy sütőlapra. Süsd addig, amíg a garnélarák rózsaszínű nem lesz, a zöldségek pedig megpuhulnak, 15-20 percig.
  4. Ízlés szerint sóval és fekete borssal fűszerezd, majd tálald.

Forrás: PureWow

Nyitókép: Shutterstock