Mennyei vacsora 20 perc alatt: cajun garnélarák kolbászos zöldséggel
Egyszerűen feldobhatod a garnélarákot, a szeletelt kolbászt és a színes zöldségeket egy kis olívaolajjal és cajun fűszerkeverékkel, és máris kész a gyors, de annál finomabb vacsorád. Mutatjuk, hogyan!
A legtöbb zsúfolt hétköznap estén a legutolsó dolog, amihez kedve van, az egy bonyolult vacsora elkészítése, nem is beszélve a mosogatónyi edény elmosogatásáról, miután befejezte az evést. Szerencsére az Alyssa Rivers új szakácskönyvéből, a The Tried & True Cookbookból származó Cajun garnélarák és kolbászos zöldség kevesebb mint 30 perc alatt összeáll és csak egy tálat és egy serpenyőt kell utána megtisztítanod.
Ennél a nyolc összetevőből álló gyöngyszemnél egyszerűbbet tényleg nem találunk. Egyszerűen dobd össze a garnélarákot, a szeletelt kolbászt és a színes zöldségeket olívaolaj és cajun fűszer keverékében, majd süsd őket tökéletesen a sütőben, és kész is!
A recept szerint spárgát, cukkinit és paprikát kell használni, de könnyedén helyettesítheted azzal, ami éppen kéznél van. (A sárgarépa, a paradicsom és a kelkáposzta is jó választás lehet.) A recept önmagában alacsony szénhidráttartalmú és keto-barát, de bátran tehetjük kiadósabbá az ételt, ha rizzsel, tésztával vagy burgonyával párosítjuk.
Hozzávalók
Fotó: Shutterstock
- 45 dkg nagy garnélarák, meghámozva és kibelezve
- 40 dkg sertés- vagy csirkekolbász, szeletelve
- 1 közepes cukkini, szeletelve
- ½ csokor spárga, harmadokra szeletelve
- 1 piros paprika, bordák és magok eltávolítva, apróra vágva
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál Cajun fűszer
- Só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- Egy nagy tálba tedd bele a garnélarákot, a kolbászt, a cukkinit, a spárgát és a paprikát. Add hozzá az olívaolajat és a Cajun fűszereket, és forgasd össze.
- Terítsd a garnélát, a kolbászt és a zöldségeket egyenletesen egy sütőlapra. Süsd addig, amíg a garnélarák rózsaszínű nem lesz, a zöldségek pedig megpuhulnak, 15-20 percig.
- Ízlés szerint sóval és fekete borssal fűszerezd, majd tálald.
Forrás: PureWow
Nyitókép: Shutterstock