Lenőtt géllakk a körmökön

Így távolítsd el a géllakkot biztonságos módon

Előfordul, hogy nem tudunk elmenni a manikűröshöz, amikor már ideje lenni a géllakkot cserélni vagy levenni. Valójában azonban házilag is eltávolíthatjuk azt, de nem mindegy, hogyan.

A ma az egyik legnépszerűbb manikűrnek számító géllakkot azért szeretik sokan, mert tartósabb, mint a hagyományos formulák, így nem kell néhány naponta bíbelődnünk a lepattogzott körmök újrafestésével. A LED-fénnyel rögzített géllakk kemény külseje miatt a körmök ellenállóak és fényesek lesznek, és csak 2-3 hetente kell azokat cserélni.

Mivel a lakk felvitele másképp történik, mint a hagyományos lakké, az eltávolítása is más, és különleges odafigyelést igényel, hogy ne sérüljenek meg a körmök.

Minden szakértő egyetért abban, hogy a gél lakk eltávolításának legjobb módja, ha azt a profira bízzuk. Queenie Nguyen Los Angeles-i körömművésza Vogue-nak elmondta, hogy először egy durva körömreszelővel távolítja el a fényes felső réteget, és érdesíti a felületet. Ezt követően acetonnal átitatott vattakorongokat vagy vattapamacsokat helyez minden egyes körömre, majd az ujjakat alufóliával körbetekeri, hogy az aceton körülbelül 10 percig érje a körmöket.

Az alufólia eltávolítása után körömágybőr pálcával vagy körömágybőr-tolóval óvatosan lekaparja a géllakkot a körömágyról, majd egy polírozóval óvatosan kisimítja a köröm felületét, végül pedig körömágybőr olajjal keni be azt, hogy rehidratálja és kondicionállja a körmöket.

Géllakk eltávolítása házilag

A legfontosabb az otthoni géllakk levételnél az óvatosság. Fontos, hogy szánjunk rá időt a megfelelő és óvatos eltávolításra" - mondja Nguyen. "Ne használj otthon fúrót magadon, hogy felgyorsítsd a folyamatot".

A folyamat nagyon hasonló a szalonban történő eltávolításhoz képest:

  1. Kenjük be egy vékony réteg vazelinnel a körömágybőrt és a környező bőrt (ezt a táplálás céljából tesszük).
  2. Áztassunk be egy vattadarabot acetonba (az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia (AAD) ajánlása szerint 100%-os tisztaságú acetont használjunk), és helyezzük a körömágy tetejére, mielőtt azt folpackkal vagy fóliával becsomagoljuk, hogy szorosan zárjuk le.
  3. Hagyjuk rajtuk 10 percig, majd távolítsuk el a fóliákat és a vattakorongot. Egy meleg mosogatórongyot is használhatunk a lakk óvatos eltávolításához, de kifejezetten erre a célra készült eszközzel is végezhetjük azt, ha az előbbi nem elég hatékony.
  4. Mossuk meg a kezünket gyengéd tisztítószerrel és meleg vízzel, és kenjük be egy gyógyító kenőccsel a nedvesség megkötése érdekében. Használhatunk kézkrémet vagy körömágybőr-olajat is a bőr hidratálása és a további táplálás érdekében.

Ha nem szívesen használunk acetont, egyszerűen csak növesszük le a körmöket, és hetente egyszer vágjuk le azokat, míg a gél teljesen le nem válik.

Nyitókép: Shutterstock