Két gyerek húsvéti tojást gyűjt

​5 szórakoztató program húsvétra gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt

Közeledik a húsvét és még nincs semmilyen program kitalálva? Szerencsére nem kell megijedni, hiszen számos alternatív lehetőség van erre az ünnepre is. Alábbi cikkünkbe összegyűjtöttünk néhányat a legjobbak közül, melyek a gyerekeknek és a felnőtteknek is egyaránt élvezetesek lehetnek.


1. Egy jó húsvéti film megtekintése

Ugyanezt megcsináljuk karácsonykor, illetve más ünnepeken, szóval miért ne lehetne húsvét napján is filmet nézni? Amikor lezajlottak a szokásos programok, akkor érdemes a családdal a televízió elé ülni, majd keresni valami jó, ünnephez kapcsolódó műsort. Nem ismersz egyet sem? Ezzel sincs gond, hiszen a különböző streaming-oldalakon számos kitűnő választási lehetőségre lehet bukkanni.

2. Húsvéti villásreggeli

Nem csak csokit kell enni ezen az ünnepen. A számos hagyományos finomság mellett meglepően kreatív és tápláló menüket össze lehet állítania villásreggelinek. Ez az étkezési stílus nagyon népszerű manapság, és szerencsére még csak étterembe se kell menni hozzá. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető otthon is.

3. Tojásfestés

Ez a hagyományos program kitűnő választás lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Fejleszti a kreativitást, emellett pedig szép és személyes díszek készülhetnek az ünnepre.

4. Tojásvadászat

Egy másik világszinten népszerű program. Bár eredetileg a gyermekeknek lett kitalálva, a felnőttekből álló baráti társaságok is nyugodtan szervezhetnek maguknak ilyesmiket. A szokás szerint apró ajándéktárgyakat, illetve édességeket, vagy akár a festett tojásokat elrejti valaki, majd a többi személynek azokat kell megtalálnia.

5. Madáretető építés

Végezetül pedig egy újabb kreatív kézműves feladat. Egy madárház vagy egy madáretető megépítésével könnyedén le lehet kötni a fiatalokat, de a tervezéssel és a megalkotási folyamat nyomon követésével a felnőttek is elüthetik az időt. A végeredmény egy hasznos, állatvilágnak segítő kis dísztárgy, aminek a feltöltése a jövőben is kellemes elfoglaltságot nyújthat.

Nyitókép: Unsplash/Gabe Pierce

Forrás: PureWow