A cambridge-i hercegi család

Valószínűleg nemsokára el kell szakadnia György hercegnek a testvéreitől

Sajnos a királyi család szigorúsága és szabályai miatt még a legkisebbek sem élvezhetik átlagosként a gyermekkorukat. György hercegnek egy idő után el kell szakadnia testvéreitől, a pillanat pedig valószínűleg tragikus, viszont elkerülhetetlen lesz.


II. Erzsébet királynő idén nyáron ünnepli uralkodásának 70 éves jubileumát, melyen rengeteg — a nagyközönség számára is élvezhető — programon vesz majd részt és még egy pezsgőosztási akciót is elrendelt a nagy napra. Sokak szerint az esemény legnagyobb pillanata az lehet majd, hogy átadja trónját az örökösének, Károly hercegnek.

A döntés alapjaiban megrendítheti a családi rendszert, hiszen abban az esetben Károly hercegből lesz a család feje, ami azt jelenti, hogy az utódlási sorban a mindössze 8 éves György a második. Ennek értelmében nagyon sok felkészítésen, programon és egyedi foglalkozásokon kell majd részt vennie rangja miatt.

Egészen idáig György és Lajos herceget, valamint Sarolta hercegnőt ugyanolyan neveltetésben részesítették, a változás azonban egy nagy hasadást okozhat majd a testvérek kapcsolatában. Ahogy annak idején Harry és Vilmos hercegek esetében is történt, az idősebbet utódként, míg a másikat egyfajta tartaléknak tekintették, ellenben a cambridge-i hercegi pár máshogy szeretné kezelni az ügyet.

Kate Middleton és férje elmondása szerint céljuk, hogy mindhárom gyermek hasonlóan fontos szerepet töltsön be a jövőben, ugyanis a két fiatalabb testvér egyszerűen befolyásolhatják majd azt, miképpen viszonyulnak az újabb generációk a monarchia létjogosultságához.

Egyes királyi szakértők szerint György herceg felkészítése már megkezdődött, melyről így számoltak be:

„A jövője kőbe van vésve. Míg gyerekként, ahogy Vilmos és Harry esetében is, mindhárom cambridge-i gyereket egyformán nevelik, a George és testvérei közötti eredendő egyenlőtlenség az elkövetkező években szörnyű módon megmutatkozik majd meg. Ez szomorú, de elkerülhetetlen.”