György és Vilmos herceg

Apja gyerekkori traumái miatt György herceget rendhagyóan készítik fel a trónra

Mintha tegnap lett volna, amikor Katalin hercegné és Vilmos herceg bemutatták a világnak az újszülött Györgyöt, pedig azóta kilenc év telt el. Trónörökösként szüleinek fel kell készíteniük őt az uralkodásra, azonban a cambridge-i herceg finoman akarja ezt tálalni saját tapasztalatai miatt.


Bár György herceg nem mostanában foglalja majd el a trónt, mégis korán el kell kezdenie a felkészülést, egyes királyi szakértők szerint pedig ez egy erőteljes szakadáshoz vezet majd testvéreivel, Lajos herceggel és Sarolta hercegnővel. Egy korábbi cikkünkben összefoglaltuk, hogy miként nyilvánulhat ez meg a közeljövőben.

Vilmos herceg — saját gyermekkori tapasztalataiból kiindulva — nem egy véletlenszerű pillanatban akart elbeszélgetni fiával a későbbiekben ránehezedő feladatokról és terhekről, hiszen amikor vele történt mindez, akkor nagyon traumatizálta a helyzet. Katalin hercegnéék a lehető legtovább meg szeretnék óvni a fiatal trónörököst a rivaldafénytől és csak annyit tanítanak neki egyszerre, amennyire valóban szüksége van ilyen fiatalon.

Robert Lacey királyi életrajzíró így írt György herceg taníttatásáról:

„Vilmos nem árulta el a világnak, hogyan és mikor közölte a nagy hírt a fiával. Talán egy nap majd György maga meséli el a történetet. De valamikor a fiú hetedik születésnapja körül, 2020 nyarán, a feltételezések szerint a szülei részletesebben is kitértek arra, hogy a kis herceg leendő királyi — szolgálat és kötelességteljesítés — életében mi minden lesz különösen fontos.”

A cambridge-i hercegi család tagjai a közeljövőben több ok miatt is elhagyják londoni otthonukat, az elsődleges indokok között pedig szerepel, hogy a szülők a gyermekeiknek egy sokkal szabadabb, felhőtlenebb fiatalkort biztosítsanak még az elkövetkező évekre — írja a Marie Claire.

Egészen pontosan Windsorba költöznek, ahol a királynőhöz is közelebb lehetnek, valamint így Harry herceg ottani rezidenciájának is a szomszédságába kerülnek, ami még szülhet bonyodalmakat a jövőben. A költözés egyéb indokairól, valamint az ingatlan elfoglalásának várható időpontjáról egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.