Hialuronsav szérumot az arcára cseppentő nő

Így kellene igazából alkalmazni a hialuronsavat

A hialuronsavra csodaszerként hivatkoznak a bőrgyógyászok és az azt használók is. De mi is ez pontosan, és hogyan kell alkalmazni a legjobb eredmény érdekében?

A hialuronsav vízalapú nedvesítőszer, amely súlyának több mint 1000-szeresét képes megtartani vízben, vagyis azt jelenti, hogy a bőr felszínéhez kötődik, és segít a környezetből vizet vonzani. A hialuronsavat vízmegkötő képesség teszi multifunkcionális, a bőrnek számos előnyt nyújtó összetevővé, a hidratálástól a védőgáton át a bőr feltöltéséig és az irritáció megelőzéséig.

Bár számos szuper tulajdonsága van, nem mindegy, hogyan alkalmazzuk.

A hialuronsav beépítése a bőrápolási rutinba

A hialuronsavat reggel és este is lehet használni, de a legjobb, ha megtisztított, nedves bőrre visszük fel. Ha bőrünk száraz, a hialuronsav vizet von el annak alsóbb rétegeiből, ami miatt dehidratáltnak érezhetjük bőrünket.

A hialuronsav számos különböző kozmetikai készítményben megtalálható, például az arcszérumokban, hajszérumokban és a tisztítókban is.

1. Tisztító

Mindig a tisztítószer legyen az első lépés a bőrápolási rutinban. A hialuronsav beépítése a rutin első részébe segít, hogy már a kezdetektől fogva hidratáljon és a bőr puhább és simább legyen.

Olvasd el ezt is: Milyen a tökéletes hidratáló krém, ha zsíros bőrrel küzdesz?

2. Szérum

Talán a szérum a leghatékonyabb módja annak, hogy hialuronsavat adjunk a rutinunkhoz, ami néhány hét használat után hidratálttá teszi a bőrünket.

A hialuronsav nem lép reakcióba más összetevőkkel, ezért a többi szérum és a hidratáló krém felvitele előtt rétegezhetjük. A lényeg, hogy ne száraz, hanem enyhén nedves bőrre vigyük fel a legjobb eredmény érdekében.

3. Fátyolmaszk

Az azonnali hidratálás és puhaságot maximalizálhatjuk egy hialuronsavas fáytyolmaszkkal. Ez nemcsak este, lefekvés előtt kiváló, hanem sminkelés előtti előkészítésként is alkalmazhatjuk.

Fontos, hogy a maszkot arcmosás után tegyük fel, amikor még kicsit nedves a bőrünk, hogy vizet vonjon el belőle.

4. Hajszérum

A hialuronsav nem csak a bőrre való, ugyanolyan hatásos lehet az egészséges kinézetű haj megőrzésében. Segít csökkenteni a sima és statikus hajszálakat, miközben növeli a simaságot és a fényt. A legjobb eredmény elérése érdekében spricceljünk néhány cseppet a még nedves hajba.

(Marie Claire)

Nyitókép: Shutterstock