boldog házaspár

Ez az intelligenciatípus is befolyásolhatja a hosszú, boldog házasságot

Nem is gondolnád, mi mindent lehet megjósolni az intelligenciaszintből. Többek között a házasságok hosszát is. Hogy hogyan? Olvass tovább!


Egy férfi verbális intelligenciája segít megjósolni a hosszabb házasságot, ami arra utal, hogy ez a házasság boldogabb is − derül ki egy friss kutatásból.

A magasabb verbális IQ azt is előre jelzi, hogy a kapcsolat korábbi szakaszában házasodik-e össze a pár. A tanulmányból kiderült az is, hogy a magasabb verbális intelligencia különösen vonzó a fiatalabb nők számára.

Ezek szerint egy házasságban hosszú távon a legfontosabb, hogy a felek jól tudjanak beszélgetni egymással. Valójában az intelligencia minden aspektusa segít megjósolni a házasság hosszát, csak a verbális intelligencia emelkedik ki − talán azért, mert könnyebb észrevenni, mint a numerikus vagy logikai intelligenciát.

boldog h\u00e1zasp\u00e1r

Fotó: Shutterstock

A házassági egyenlet másik fontos tényezője, amelyet a kutatók kidolgoztak, a férfi autója volt. Az újabb és drágább autóval rendelkező férfiak szintén nagyobb valószínűséggel maradtak hosszabb ideig házasok. A pszichológusok az autót a férfi társadalmi státuszának jeleként használták.

Más szóval, valóban a magasabb társadalmi státusz kapcsolódik a hosszabb házassághoz.

A tanulmány szerzői az alábbiakat írják:

A páva titokzatos farkának a párzási sikerre gyakorolt hatásával párhuzamosan az emberi intelligencia közvetlen pozitív hatással van az emberi párválasztási esélyekre a házasság szempontjából.

A szerzők következtetése szerint:

A verbális intelligencia, azaz a könnyebben megfigyelhető intelligenciatípus kimagaslóan jósolta meg a házasságkötés valószínűségét, míg a nehezebben megfigyelhető numerikus és logikai intelligencia a verbális intelligenciával azonos mértékben jósolta meg a házasságban maradás valószínűségét.

Forrás: PsyBlog

Nyitókép: Shutterstock