4 trükk, amivel megkönnyítheted a húsvéti menü előkészületeit
Itt a húsvét a nyakunkon, és te már azon izgulsz, hogy mivel fogadod majd a vendégeket? Nyugi, segítünk!
Van egy pár ügyes trükk, amivel megkönnyítheted a saját dolgodat, és hipp-hopp mennyei finomságokat varázsolhatsz az ünnepi asztalra. Ilyeneket gyűjtöttünk össze a Roadster segítségével − tarts velünk!
1. Készíts mikrós burgonyapürét!
Még a séfek is bevetik a mikrót az ételek elkészítése során, semmi szégyellnivaló nincs ebben. David Chang például kidolgozott egy olyan, minimális energiabefektetést igénylő módszert, amivel percek alatt tökéletes köretet rittyent.
Megpucolja a burgonyát, felkockázza, egy műanyag tálba teszi lefedve, majd tizenkét percre beteszi a mikróba. Ily módon még plusz vizet sem igényel a krumpli, mivel a saját gőzében párolódik puhára. Ha kivetted, törd össze és vajjal keverd puhára! Kész is a finom burgonyapüré.
2. Időzítsd a tojásfőzést!
Fotó: Shutterstock
A tökéletes főtt tojás sárgája krémesen lágy, és nincs körülötte zöld gyűrű. Készíts elő friss tojást, vizet és jeget ehhez az optimális állapothoz. Majd tedd a tojásokat egy nagy lábasba, engedj rájuk hideg vizet, és lefedve forrald fel! Forráskor csökkentsd a hőt közepesre, majd állíts be időzítőt hat-hét perccel későbbre. Az idő elteltével szedd ki a tojásokat egy nagy tál jegyes vízbe és ott hagyd őket kihűlni! Hűlés után azonnal jöhet a hámozás is.
3. Dobd fel kicsit a főtt tojást!
Megfelelő fűszerezéssel egy natúr főtt tojásból is különleges étek válhat. A klasszikus kaszinótojáshoz jól passzol a füstösség, a tojássalátához a szardella, a tojáskrémet pedig dobd fel egy kis curryvel és naranccsal!
4. A kísérletezést hagyd máskorra!
Amikor szorít az idő, és már az ajtóban tolonganak a vendégek, érdemes olyan ételekhez nyúlni, amiket a kisujjadból is kirázol. Jó dolog a kísérletezés, de inkább hagyd meg az egyszerű hétvégékre! Egyszerű, hétköznapi ételekkel is varázsolhatsz húsvéti hangulatot, ha kicsit több hangsúlyt fektetsz a tálalásra, a dekorációra és a kiegészítő elemekre. Egy kis plusz energiaráfordítással pedig a klasszikus alapanyagokból is készíthetsz fine-dining ételeket.
Nyitókép: Shutterstock