Húsvéti édességek halványkék háttéren

3 húsvéti édesség recept, amellyel mindenkit elkápráztatunk

Jó dolog a csokinyuszi, de még jobb a házi készítésű édesség. Akár nyalókát, karamellát vagy csokoládéfigurát ajándékozunk a gyerekeknek vagy a felnőtt rokonoknak, biztos jobban fognak örülni az egyedi, saját készítésű édességeknek. Az alábbi 3 ötlet ezek elkészítésében segít.

1. Csokival bevont mályvacukor bonbon

Hozzávalók:

  • 906g kiváló minőségű tejcsokoládé, apróra vágva
  • 21 g kókuszolaj
  • 7 g zselatinpor
  • 198 g kristálycukor
  • Csipetnyi finom tengeri só
  • 1 evőkanál tiszta vaníliakivonat

Elkészítés

1. Tegyünk 20 papír vagy szilikon muffin sütőformát egy sütőlapra.

2. Tegyük a csokoládét és a kókuszolajat egy közepes hőálló tálba. Helyezzük a tálat egy közepesen forró vízzel teli edény fölé, és addig melegítsük, amíg sima és teljesen megolvad. Vegyük ki a tálat a fazékból.

3. Kanalazzunk 2 evőkanálnyi olvasztott csokoládét minden egyes muffinformába. Egy kis spatulával vagy egy kiskanál hátuljával húzzuk fel a csokoládét a sütőpapír bélések oldalára, hogy egyenletesen bevonja őket. Hagyjuk 30 percig állni, amíg megszilárdul. A maradék csokoládékeveréket tegyük félre.

4. Tegyünk 8 cl hideg vizet egy elektromos keverőgép táljába, amelyhez habverő tartozékot használunk, és szórjuk a zselatint a vízbe, hogy kivirágozzon.

5. Közben egy kis lábasban keverjük össze a cukrot, a sót és 3 evőkanál vizet közepes lángon. Folytassuk a keverést; amint a cukor elkezd olvadni, és a keverék forrni kezd, hagyjuk abba a keverést, és hagyjuk addig forrni, amíg egy cukorkahőmérő 110-115 °C-t nem mutat. Öntsük a szirupot az állókeverő táljában lévő virágzó zselatinra.

6. A keveréket közepes sebességen addig verjük, amíg sűrű és fehér nem lesz, kb. 5-6 percig. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és még 1 percig verjük. Töltsük át a mályvacukros tölteléket egy piperezacskóba vagy egy eldobható, cipzáras zacskóba. (Hasznos lehet, ha a spatulát megkenjük tapadásmentes spray-vel, mielőtt a töltelék átvitelére használnánk.)

7. Vágjunk egy 1-1,5- centis nyílást a zacskó hegyéből. Töltsül a mályvacukrot az előkészített csészékbe, körülbelül fél centivel a felső perem széle alá töltve. Hagyjuk megdermedni 15 percig.

8. Ha szükséges, melegítsük a maradék csokoládékeveréket egy lábas forró víz felett, amíg megolvad és simává válik. Kanalazzunk körülbelül 1 evőkanálnyi olvasztott csokoládét a mályvacukor tetejére minden csészében. Tálalás előtt hagyjuk 30 percig szilárdulni.

2. Húsvéti oreós trüffel tojások

Hozzávalók:

  • 1 csomag klasszikus Oreo (kb. 45 keksz)
  • 225 g krémsajt, lágyítva
  • 225 g étcsokoládé vagy félédes csokoládéforgács, olvasztva
  • 110 g fehér mandulakéreg, megolvasztva

Elkészítés

1. Tegyük az Oreo kekszet egy konyhai robotgépbe, és pépesítsük, amíg egyenletesen szétmorzsolódik. Adjuk hozzá a krémsajtot, és addig keverjük, amíg az sima nem lesz, és jól elkeveredik. Szükség esetén egyszer vagy kétszer álljunk meg, hogy lekaparjuk a konyhai robotgép oldalát. (Ha nincs konyhai robotgépünk, törjük össze az Oreót egy nagy, lezárható zacskóban, majd kézzel keverjük bele a krémsajtot.)

2. Egy fagylaltkanállal a tésztából formázzunk kis golyókat, majd kézzel formázzuk azokat tojás alakúra. Helyezzük a tojásokat pergamenpapírral bélelt sütőlemezekre, és tegyük be a hűtőbe vagy a fagyasztóba, amíg meg nem keményednek.

3. Miután a tojások kihűltek, óvatosan melegítsük fel az étcsokoládét vagy a félédes csokoládét mikrohullámú sütőben vagy dupla fenekű serpenyőben, amíg megolvad és simává válik. (Ha túl sűrű a csokoládé, adjunk hozzá néhány teáskanál vagy kókuszolajat, hogy hígítsuk.) Mártsuk a tojást az olvasztott csokoládéba, és forgassuk körbe, amíg egyenletesen bevonja. Tegyük át a tojást egy másik, sütőpapírral kibélelt sütőlapra, és hagyjuk kihűlni. Ismételjük meg a többi tojással. Ezután még egyszer tegyük át a hűtőszekrénybe hűlni, amíg a csokoládé meg nem keményedik.

4. Olvasszuk meg a mandulakérget egy külön tálban, majd vagy egy villával csorgassuk a tojásokra, vagy egy pipettás zacskó segítségével a kívánt mintázatban.

Azonnal tálaljuk, vagy zárt edényben a hűtőszekrényben 1 hétig tároljuk.

3. Pekándiós praliné

Hozzávalók:

  • 312 g barna cukor
  • 200 g kristálycukor
  • 3 evőkanál melasz vagy sötét kukoricaszirup
  • 240 g tejszínhab
  • 4 evőkanál (kb. 55 g) vaj
  • 250 g pekándió pirítva és durvára vágva
  • Csipetnyi só
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés

1. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

2. Egy közepes méretű serpenyőben keverjük össze a barna cukrot, a kristálycukrot, a melaszt és a tejszínt közepesen magas hőfokon, amíg a cukor feloldódik.

3. Forraljuk fel, és főzzük tovább kb. 5 percig, amíg a keverék elkezd sűrűsödni és puha golyót képez, amikor egy kis mennyiséget egy kanálról egy tál hideg vízbe cseppentünk, kb. 5 percig (vagy használjunk cukorkahőmérőt; a hőmérsékletnek el kell érnie a 115 °C-t.)

4. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és fakanállal keverjük bele a vajat, a pekándiót, a sót és a vaníliát. Folytassuk az erőteljes keverést, amíg sűrű nem lesz, kb. 2-3 percig. Gyorsan dolgozzunk, és kanalazzunk a keverékből egy halmozott evőkanálnyit a kibélelt sütőlapra. Hagyjuk a pralinékat teljesen kihűlni. Tároljuk őket légmentesen záródó edényben.

(PureWow)

Nyitókép: Shutterstock