Vírust kiütő kéz

Ezzel a 4 egyszerű trükkel védd meg az immunrendszered télen

A hidegebb időszakkal beköszöntött a megfázás-és influenzaszezon, egyre több a beteg, így nem csoda, ha jobban kezdünk el figyelni az egészségünkre. Az alábbi 4 egyszerű egészségügyi trükköt akár már ma bevethetjük, hogy hatékonyan küzdjünk a betegségek ellen.1. Tüdőt erősítő ételek fogyasztása

A hidegebb évszakokban fontos a tüdő táplálása, mivel ezt tekintik a kórokozók által leginkább érintett szervnek. Fontos a megfelelő gyümölcsök és zöldségek, valamint a melengető ételeke fogyasztása télen, legyen szó egy meleg húslevesről vagy egy ramenről, illetve hagymáról, sárgarépáról, karfiolról, édesburgonyáról, retekről, almáról, fokhagymáról vagy gyömbérről.

Érdemes kerülni a cukor és a tejtermékek túlzott fogyasztását, valamint a nagyon hideg ételeket és jeges italokat.

2. Nyirokmasszázs

Amellett, hogy nagyon jó és pihentető érzés, a nyirokmasszázs serkenti a mikrokeringést, így a masszírozott területre vér érkezik, ez pedig jó hatással van az immunrendszerre. A fokozott vérkeringés amellett, hogy oxigént és tápanyagokat szállít a sejtek feltöltéséhez, a fertőzések és betegségek elleni küzdelemért felelős fehérvérsejtek számának növekedésében is hatékony, így javítva az immunitást.

A nyirokmasszázst mi magunk is végezhetjük otthon: érdemes a kézfejünket használni az ujjbegyek helyett, ez nagyobb érintkezést tesz lehetővé a bőrrel a nyirokerek stimulálásához. Könnyű nyomással, puhán és lazán tartsuk a kezünket, hogy finoman nyújtsuk a bőrt, majd engedjük el. Használhatunk akár egy nagyobb gua sha eszközt is, finoman végigmenve a nyirokcsatornán.

3. Alvás

Nem mindenki tudja megoldani, de az este 11 előtti lefekvés rendkívül hasznos, Ki gondolta mivel 11 és éjjel 3 között regenerálódik a testünk, ekkor készül fel a szervezet a másnapi aktivitásra. Az erős immunitás fenntartásához elengedhetetlen a szervezet megfelelő pihenése, mivel a jó minőségű alvás hiánya megzavarja az immunrendszer által a fertőzések elleni küzdelemhez termelt, fontos vegyi anyagok szabályozását.

4. Mellkas és nyak melegen tartása

Fontos, hogy a betegségek megelőzése érdekében megvédjük ezeket a területet a hideg, a szél vagy a nedves időjárás ellen.

Emellett érdemes az évnek ezen a szakaszában meleg, főtt ételeket enni és inni, amelyek könnyebben emészthetőek, hogy megőrizzük az energiánkat, mivel ez segít a téli megfázás elleni küzdelemben. Együnk gyömbéres, kurkumás salátát vagy igyunk előtte egy csésze gyógyteát, így segítve a szervezetnek az emésztést, mivel a hideg és nyers ételek több energiát igényelnek az emésztési folyamat során.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock