Instant tészta és fa villa, fehér háttér előtt

Óriási népszerűségnek örvend egy thaiföldi instant tészta bolt

Az ízletes, fűszeres konyhájáról és utcai ételeiről híres országban az instant tészta valószínűtlen kulináris sikernek tűnhet.

A tinédzserek számára az Ázsia minden tájáról, több mint 70 féle instant tésztát kínáló Good Noddle lehetővé teszi, hogy azonnal megfőzzék és elfogyasszák őket, olyan élményt jelent, amelyet érdemes megízlelni.

Amióta a bolt tavaly októberben megnyitotta kapuit egy bangkoki bevásárlóközpontban, több ezer fiatal vásárló fordult meg az élénk narancssárga polcokon soroakozó, Indonéziából, Dél-Koreából, Kínából, Tajvanról és Hongkongból származó tészták között.

A vásárlók gyakran vacsoráznak az üzletben, ahol saját maguk főzhetik meg a három perc alatt elkészülő ételt, ami 6 és 250 baht (60-2500 forint) közötti összegbe kerül. Ez a másik szempont, ami miatt a fiatalok imádják az üzletet, mivel az árak elfogadhatóak a diákok számára az éttermekben való étkezéshez képest.

Az üzlet ügyvezető igazgatója, Ungkool Wongkolthoot a Reutersnek elmondta, hogy a járvány idején átfésülte Bangkok kisboltjait és szupermarketjeit, hogy mindenféle instant tésztát megtaláljon, melyek száma a 350-et is meghaladta. Ezzel meglátta az üzleti lehetőséget.

„Instant élményt akartam nyújtani a vásárlóknak a tésztákkal. Nem csak megvenni a tésztát más kisboltokban vagy szupermarketekben, majd otthon elfelejteni”

– fogalmazott.

Az instant tészták rendkívül népszerűek több ázsiai országban ízük, sokoldalúságuk, kényelmük és alacsony áruk miatt. Egészségügyi szakértők azonban óva intenek attól, hogy túl sokat fogyasszunk az erősen feldolgozott élelmiszerekből, mert hiányoznak belőlük a kulcsfontosságú tápanyagok.