Különleges ajándék a fa alá: karácsonyi Jello Shot
Az Amerikában népszerű alkoholos édesség, a jello shot ünnepi változatától garantáltan jó hangulatban fog telni a karácsony.
Hozzávalók
- 6 dl forrásban lévő víz, elosztva
- 3,5 dl méz, elosztva
- 37,5 g (2 csomag) ízesítetlen zselatin, elosztva
- 4,7 dl prosecco
- 6 matcha teafilter
- 2,3 dl gin
- 1,2 dl lime-lé
- Gránátalma magok és rozmaring ágak a díszítéshez
Elkészítés
1. lépés: Keverjünk össze 1 1/2 csésze (3,5 dl) forró vizet és. 1,2 dl mézet egy nagy tálban. Szórjuk a keverékre az egyik csomag zselatint, és addig keverjük, amíg feloldódik. Lassan adjuk hozzá a proseccót, és keverjük össze, hogy összeolvadjon. Öntsük bele a keveréket egy főzőspray-vel enyhén kikenjt sütőformába és fedjük le, majd tegyük a hűtőbe, amíg megszilárdul, körülbelül egy-másfél óra alatt.
2. Körülbelül 75 perc elteltével áztassuk a teafiltereket a maradék 1 csésze (2,5 dl) forró vízben 10 percig. Nyomkodjuk meg a zacskókat, hogy az összes folyadékot kivonjuk belőlük. Tegyük át egy közepes tálba, és keverjük bele a maradék mézet, majd szórjuk bele a másik csomag zselatint és addig keverjük, amíg feloldódik. Öntsük bele a gint és a lime levét, majd az egész keveréket öntsük rá a megszilárdult prosecco réteg tetejére. Tegyük hűtőszekrénybe, amíg megszilárdul, legalább 2 órán át.
3. lépés: Egy karácsonyfa-forma segítségével vágjunk ki formákat a zselatinból. Tetszés szerint gránátalmamagokkal és rozmaringágakkal díszíthetjük.
Nyitókép: Shutterstock