egy mikulássapkás nő koktélt iszik a kanapén, körülötte égők

Hangolódj az ünnepekre ezzel a 6 finom koktéllal

Amint elérkeznek a téli ünnepek, jönnek a szokásos teendők: meg kell jelenni a partikon, mindent fel kell díszíteni, a kiscsizmákba pedig csokit kell gyömöszölni. Még azt is megviseli a zsúfolt december, aki egyébként a karácsony szerelmese. Ha meg akarod előzni az ünnepi kiégést, ajándékozd meg magad egy kis énidővel!


Számos ünnepekhez kapcsolódó, de stresszmentes tevékenységet is végezhetsz az otthonod kényelméből − és mindezek még ünnepélyesebbé válnak, ha egy ünnepi témájú itallal párosítod őket. Az alábbiakban összeállítottunk egy listát a leghangulatosabb otthoni programlehetőségekről, és ezeket kiegészítettük koktélokkal valamint alkoholmentes italokkal. Dőlj hátra, tölts egy italt, és élvezd a hosszú estéket!

​1. Nézegess régi fényképeket!

 • Koktél: Whiskey sour
 • Alkoholmentes: Tojáslikőr

A múltbeli ünnepekre való visszaemlékezés lehetővé teszi, hogy felidézzünk néhány kedves emléket szeretteinkkel. Egy ilyen nosztalgikus tevékenységhez „erős, klasszikus koktélra" van szükség, mint amilyet a nagyszüleid isznak: jöhet a whiskey sour illik. A szeszmentes fronton a tojáslikőr ugyanezt a nosztalgikus érzést adja.

​2. Építs mézeskalács házikót!

 • Koktél: Mézeskalács martini
 • Alkoholmentes: Mézeskalács latte

Mutasd meg lakberendezési képességeid a lehető legfinomabb módon − vagy csak élvezd az ételekkel való játékot! Tegyél félre néhány hozzávalót, hogy mézeskalács martinit vagy mézeskalács lattét készíthess. Valószínűleg a mézeskalács fűszer úgyis kéznél lesz.

​3. Nézz meg egy ünnepi filmet!

egy n\u0151 a kanap\u00e9n filmezik a laptopj\u00e1n \u00e9s k\u00f6zben b\u00f6gr\u00e9b\u0151l iszik

Fotó: Getty Images

 • Koktél: Ír kávé
 • Alkoholmentes: Forró chai latte

Helyezd magad kényelembe a kanapén egy pihe-puha takaróval, egy meleg itallal és a kedvenc ünnepi filmeddel. Ha az a típus vagy, aki minden évben maratoni ünnepi filmnézést tart, akkor szükséged lehet egy kis felüdülésre, hogy ne szunyókálj el.

​4. Fűzz pattogatott kukorica füzért!

 • Koktél: Old Fashioned
 • Alkoholmentes: Tojáskrém

Ha hűsölni szeretnél, de mégis ünnepi szórakozásra vágysz, készíts pattogatott kukorica füzért. Zen-szerű állapotba kerülhetsz, miközben arra az ismétlődő mozgásra koncentrálsz, ahogy egy tűt és egy cérnát tolsz és húzol át minden egyes popcorndarabon. Ráadásul ezzel ünnepi dekorációt is készíthetsz. Az Old Fashioned édessége tökéletesen harmonizál a popcorn sós vajasságával.

5. Rendezz rögtönzött fotózást!

egy n\u0151 mag\u00e1t \u00e9s a kuty\u00e1j\u00e1t fot\u00f3zza, mellett\u00fck kar\u00e1csonyfa a h\u00e1tt\u00e9rben

Fotó: Getty Images

 • Koktél: Espresso martini
 • Alkoholmentes: Fekete tea latte

Nincs szükség kamerás stábra: keress egy aranyos helyet az otthonodban, amit háttérként használhatsz, állítsd be a telefonod önkioldóját, és kattints! Az otthoni csendes estét egy féltve őrzött emlékké varázsolod. Ha elegáns hangulatra vágysz a fotókon, töltsd ki hozzá 2023 egyik legtrendibb italát: egy eszpresszó martinit.

​6. Olvass el egy klasszikus karácsonyi történetet!

 • Koktél: Borsmentás forró csokoládé
 • Alkoholmentes: Borsmentás forró csokoládé

Gyermeki csodálatot vált ki, amikor olyan klasszikusokat olvasol, mint Charles DickensKarácsonyi éneke vagy E. T. A. Hoffmann A diótörő című műve. Párosítsd a forró csokoládé édes ízeivel, hogy újra gyereknek érezd magad, de most, hogy már nagykorú vagy, whiskyvel is megspékelheted. Az emlékezés kedvéért készíts borsmentás forró csokoládét a tetején darált cukornáddal, tejszínhabbal vagy csokoládésziruppal.

Forrás: The Kitchn

Nyitókép: Getty Images