Egy férfi és egy nő ölelik egymást

4 egyszerű jel, hogy jó kapcsolatban vagy a pároddal

Életünk során szinte mindannyian tapasztaljuk legalább egyszer azt a kétségbeejtő érzést, mikor elbizonytalanodunk, hogy jó kapcsolatban vagyunk-e? Ilyenkor van, hogy nem is tudunk kézzel fogható magyarázatot adni bizonytalanságunk okára, egyszerűen csak érezzük.


Azonban akadnak olyan jelek, melyek a kapcsolat sikerességét bizonyítják. Érdemes ezeket ismerni, keresni, felismerni és ha tapasztaljuk őket, megnyugodhatunk: a jó ember mellett vagyunk, a jó kapcsolatban.

Egy kutatás szerint az elkötelezettségre való készen állás egy egyértelmű jele a kapcsolat működőképességének.

Ez azért van, mert az elkötelezettségre való készen állás arra készteti az embereket, hogy megtegyék a kapcsolat hosszútávú fenntartásához szükséges lépéseket.

Jó hír, hogy azok, akik készek az elkötelezettségre, 25 százalékkal kisebb eséllyel szakítanak az idő előrehaladtával.

Íme az elkötelezettség négy gyakori jele:

  • A partnered képes áldozatokat hozni érted, például megváltoztatja az időbeosztását, olyan dolgokat csinál, ami neked tetszik, és ténylegesen figyel a problémáidra.
  • Hosszú távú terveket készít magától, erőltetés nélkül a jövőre nézve, amelyekben mindkettőtök szerepel.
  • Mindketten hasonlóan értékelitek a kapcsolatokat, ugyan olyan elképzeléseitek vannak róla és ez hasonlóan van a családotok és a barátaitok körében is.
  • És végezetül ne felejtsd el, hogy az igazi elköteleződés tettekből, nem szavakból áll. Figyeld, mit tesz érted a partnered, ha csak üres szavak hangzanak el régóta, ígérgetésekkel, akkor ne számíts sok jóra hosszútávon.

A következtetések egy több mint 400 párkapcsolatban élő felnőtt bevonásával készült tanulmányból származnak. Ebből egyértelműen kiderült, hogy azok a párok, akik hajlamosak az elköteleződésre, azok belefektetik a kapcsolat hosszútávú működéséhez szükséges energiát a kapcsolatba.

Nyitókép: Unsplash