Károly király

Károly király ezt a titkos jelet használja, ha unja a társalgást valakivel

Egy aprócska jel, amit Károly akkor csinál, ha éppen távozni szeretne.


Gondolj csak bele. Ha egy hosszú vagy egyébként kínos beszélgetés közben lehetőséged lenne arra, hogy finoman jelezz a kezeddel, majd valaki jön, felkap és kiment a kényelmetlen helyzetből. Mennyivel könnyebb lenne, nem igaz?

Nos, Károly királynak ez a valóság, hiszen van egy különleges gesztusa, amit akkor használ, amikor távozni szeretne.

A király ilyenkor diszkréten megvakargatja az orrát, a királyi testőrség tagjai pedig ekkor azonnal ott teremnek és „kimenekítik".

Akárcsak a néhai királynőnek, hiszen természetesen neki is volt egy titkos jele. II. Erzsébet mindig a bal kezében tartotta a táskáját, ha azonban átvette a jobb kezébe, az azt jelentette, hogy távozni szeretne. De sok esetben a rúzsozás volt a burkolt jele annak, hogy unja a társalgást.

De nem az unalom az egyetlen olyan érzelem, amely Károlyt könnyen felismerhető gesztusokra készteti. Amikor stresszesnek vagy idegesnek érzi magát, ezt a testbeszédében is egyértelműen kimutatja – fejti ki a Marie Claire.

Ilyenkor általában a mandzsettagombjaival játszik, vagy ingének ujját igazgatja. Ezeket nevezzük pacifizáló gesztusoknak, vagyis olyan viselkedésnek, amelyeket akkor teszünk, amikor megpróbáljuk magunkat megnyugtatni.

Károly azonban az évek során rengeteget fejlődött, magabiztosabb lett, különösen mióta király lett, így egyre ritkábban lehet látni ezeket a pótcselekvéseket.