Károly király fekete kalapban ül egy lovas kocsiban

Mit eszik Károly király egy nap?

74 évével III. Károly király minden idők legidősebb trónörököse, aki szeptemberben lépett trónra, miután II. Erzsébet királynő 96 éves korában elhunyt. A királyi család tagjai általában jóval a kilencvenes éveikig élnek, valamit biztosan jól csinálnak az étrendjükkel.


Hányszor eszik egy nap Károly király?

A király naponta csak két fő étkezést fogyaszt: reggelit és vacsorát, az ebédet teljesen kihagyja. A Clarence House által 2018-ban, az akkori Károly herceg 70. születésnapja alkalmából kiadott 70 tényt tartalmazó listán a 20. tény így hangzott: „A herceg nem ebédel.”

Gordon Rayner, a The Telegraph korábbi királyi tudósítója egyszer azt mondta, hogy a király szerint az ebéd „luxus”, amely zavarja a sűrű időbeosztását.

Mi a kedvenc étele?

2020-ban a Clarence House elárulta, hogy Károly király kedvenc villásreggeli receptje a sajtos tükörtojás volt. Egy képet is posztoltak az Instagramra a tojásokról, és ezt írták:

„A herceg elárulta egyik kedvenc receptjét is, a sajtos tükörtojást, amelyet bármelyik nagyszerű brit sajtunk felhasználásával el lehet készíteni.”

A recept spenótot, cseresznyeparadicsomot, erős lágy sajtot, dupla tejszínt, kemény sajtot és friss bazsalikomleveleket tartalmaz.

A királyról szóló tényekből azt is megtudtuk, hogy kedvenc teája a Darjeeling mézzel és tejjel elkészítve. Ezen kívül a király állítólag minden étkezéshez szívesen fogyaszt egy főtt tojást, melyet két-három percig főznek. A tojást általában saláta mellé tálalják, és a király állítólag a tojást a salátába keveri, hogy egyfajta majonéz állagot kapjon.

Mit vacsorázik?

Károly király általában növényi étrendet követ a vacsorájához is, hogy környezettudatos is legyen. A BBC-nek 2021-ben így nyilatkozott:

„Már évek óta a hétből két napon egyáltalán nem fogyasztok húst és halat és a hét egy napján nem eszem tejtermékeket sem.”

Mit nem szeret?

Graham Tinsley MBE, a walesi konyhai csapat korábbi vezetője a HELLO! magazinnak elárulta, hogy a király nem szereti a csokoládét, a kávét és a fokhagymát.

Nyitókép: Getty