Női balerina cipők

Kényelmetlenek is, szagot is okoznak, mégis imádjuk őket

Reneszánszukat élik a balettcipők, tele vannak velük a különböző divatmárkák új kollekciói. Bár mutatósak, sokak számára nehézséget okozhat, hogy a balerinákba elég könnyen bele lehet izzadni, így azok kellemetlen szagúak lesznek, ráadásul a legtöbbjük nem is olyan kényelmes.Gyakran az izzadság és a baktériumok felhalmozódása vezet a kellemetlen szagokhoz, és bár elengedhetetlen, hogy tiszta és száraz legyen a lábunk, amikor felvesszük a cipőt, ez nem fogja teljesen megakadályozni a szagképződést.

Gyakran folyamodunk vízhez és szappanhoz, hogy megpróbáljuk megtisztítani őket, de a nedvesség jelenléte csak súlyosbítja a problémát.

A szag csökkentéséért tett lépések már a balerina vásárlásakor elkezdődik. Ha például valódi bőrből készült cipőt vásárolunk, nem szintetikusat, érdemes alkoholos törlőkendővel áttörölni azt és lábizzadás elleni spray-vel befúni a lábunkat a szagok megelőzése érdekébe.

A közösségi médiában nagyon népszerű módszer, hogy szódabikarbónát szórnak a cipőbe, amikor nem viselik, hogy az felszívja a kellemetlenségeket.

Egészséges a viselése?

A balerinák általában rosszul strukturáltak, és hasonló káros hatásuk van, mint egy lapos szandálnak vagy flip-flop papucsnak. Egy tipikus balerina túl lapos, túl alacsonyra van vágva a lábujjak körül, így kapaszkodnunk kell, hogy megtartsuk a cipőt, valamint semmilyen támogatást és ütéscsillapítást nem biztosít, ami az alsó végtagok fájdalmát és sérüléseit okozhatja.

Az első lépés a megfelelő balettcipő megvásárlása. A balettcipő jellegéből adódóan kerek orrú, alacsonyan kivágott és teljesen lapos. Egy jól elkészített balerinának egy kis sarokemelkedéssel rendelkezik (kb. 10-20 mm), és magasabbra nyúlik a lábfej tetején.

Érdemes olyan balettcipőt keresni, amelyben több hely van a lábujjak körül, és olyan gumitalpat is, amelybe párnázottságot és alátámasztást építettek be. Ha utóbbi nincs, egy talpbetéttel tudunk segíteni a helyzeten.

Milyen gyakran cseréljük őket

A balettcipő elhasználódása először az oldalsó sarokrészen vehető észre. Ez ékelődő hatást kelt a sarkon, és ettől még inkább arra terheljük a súlyt, ami felgyorsítja az ékelődést.

Emellett a talpak is nagyon vékonyak, így a saroknál, valamint a talpnál jelentkező kopást figyeljük mindig, az jelzi, mikor érdemes lecserélni a cipőt.